ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κ.Βελόπουλος σε Κ.Μητσοτάκη: «Γιατί πάμε στη Χάγη με Τουρκία αφού το δικαστήριο είναι στο Αμβούργο; – Τι δεν μας λέτε;»

Κάλεσμα από τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης σε όλα τα κόμματα να στηρίξουν το αίτημά του για εξεταστικές επιτροπές

Κ.Βελόπουλος σε Κ.Μητσοτάκη: «Γιατί πάμε στη Χάγη με Τουρκία αφού το δικαστήριο είναι στο Αμβούργο; – Τι δεν μας λέτε;»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος προσπάθησε να φέρει προ των ευθυνών του τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα όσα είπε στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής, περί προσφυγής στη Χάγη. 

Ο Κ.Βελόπουλος υποστήριξε η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να πάει στη Χάγη με την Τουρκία, καθώς για την ΑΟΖ το αρμόδιο δικαστήριο είναι αυτό του Αμβούργου.

«Είπατε ότι θα προσφύγουμε στη Χάγη για την ΑΟΖ. Μα αρμόδιο δικαστήριο γι’ αυτό είναι του Αμβούργου. Στη Χάγη πας για άλλους λόγους. Ποιες είναι οι θέσεις της κυβέρνησης; Τι προαπαιτούμενα έθεσε η Τουρκία; Γιατί δεν μας τα λέτε αυτά; Τι σχέση έχει ένα αστικό με ένα ποινικό δικαστήριο; Και γιατί να πάμε στη Χάγη, όταν εσείς στο ΟΡΕΝ είπατε ότι ως νομικός γνωρίζετε ότι θα χάσουμε. Για ποιο λόγο να πάμε;» είπε αρχικά ο Κ.Βελόπουλος και πρόσθεσε:

«Το Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας εδρεύει στο Αμβούργο της Γερμανίας. Μπορεί όμως να συνεδριάσει και να ασκήσει τα καθήκοντά του οπουδήποτε, εκτός έδρας, όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. Συγκροτείται από 21 δικαστές διαφορετικών εθνικοτήτων με θητεία διάρκειας 9 ετών, με δυνατότητα επανεκλογής. Τα κράτη μέλη που έχουν υπογράψει, επικυρώσει ή προσχωρήσει στην παραπάνω Σύμβαση έχουν την ελευθερία επιλογής ενός ή περισσοτέρων δικαστηρίων για την επίλυση αναφυομένων διαφορών σχετικά με την ερμηνεία ή την εφαρμογή της Σύμβασης. Έτσι, μπορούν να προσφύγουν στο Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας, στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, ή σε διαιτητικά δικαστήρια που προβλέπει η Σύμβαση».

«Μιλήσατε για πατριωτισμό ευθύνης. Μα αν πάτε στη Χάγη, τότε μιλάμε για πατριωτισμό ανευθυνότητας. Πρώτα θα οριστεί αιγιαλίτιδα ζώνη παντού και μετά πηγαίνετε όπου θέλετε!» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Ο Κ.Βελόπουλος παράλληλα κατηγόρησε τον Κ.Μητσοτάκη για copy paste, τονίζοντας ότι «έχω εδώ τις προγραμματικές δηλώσεις του κου Μητσοτάκη του 2019. Είχε μιλήσει τότε για 20 δις στον πρωτογενή τομέα, για σταδιακή κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης, αλλά και του ΦΠΑ. Νομίζει ότι απευθύνεται σε ανθρώπους που δεν θυμούνται, επειδή έχει ο ίδιος κοντή μνήμη. Είχε μιλήσει για ελεύθερη επιλογή οικογενειακού γιατρού. Για να μην σας κουράζω ό,τι είπε σήμερα είναι copy paste του 2019».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης συνέχισε λέγοντας ότι ο Κ.Μητσοτάκης «επικαλέστηκε τον ιδρυτή της ΝΔ τον Κων/νο Καραμανλή, αλλά καμία σχέση δεν έχει η σημερινή ΝΔ με εκείνη του ιδρυτή της. Γιατί ο Κων/νος Καραμανλής δεν ακολουθούσε την πολιτική του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας που ακολουθεί αυτός» και πρόσθεσε:

«Το 2019 μιλούσατε για επενδυτική βαθμίδα και τώρα μας λέτε τα ίδια. Πάλι το ίδιο παραμύθι και ίδιες υποσχέσεις. 

Περηφανεύτηκε για την αποπληρωμή μέρους του δανείου των 5 δισ ευρώ. Μα τα δανεικά είναι στα 50 δισ ευρώ!

Μιλήσατε για αυξήσεις τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Πόσο θα είναι αυτές οι αυξήσεις; Θα είναι στο 15%; Όσο δηλαδή είναι και ο πληθωρισμός. Πρέπει να είναι ίδιου ύψους.

Ακούσαμε για μείωση του φόρου 1.000 ευρώ για όσους έχουν 3 παιδιά. Καταπληκτικό, να δίνεις επίδομα. Έτσι νομίζετε ότι λύνετε το δημογραφικό; Με τη μείωση του φόρου;

Μας είπατε για ασφάλιση των κατοικιών. Είναι πράγματι καλή δουλειά για κάποιους. Εντελώς συμπτωματικά η εθνική ασφαλιστική πήγε στην CVC.

Είπε ότι στην 4ετία ο κατώτατος μισθός θα φθάσει στα 900 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα. Μα τι νομίζετε, ότι ζούμε στη Σοβιετία; Θα επιβάλετε εσείς στον ιδιώτη επιχειρηματία τι μισθό θα δώσει;

Δώστε τα χρήματα που σπαταλώνται για τους υπέρογκους μισθούς των στελεχών των ανεξάρτητων αρχών, και τα χρήματα από την πάταξη του λαθρεμπορίου πετρελαίου.

Μιλάτε για μείωση των τεκμηρίων κατά 30%. Είμαστε οι μοναδική χώρα που έχουμε τεκμήρια, ακόμη και για τα παιδιά. Πρέπει να καταργηθούν!

Δείξτε μου μια χώρα που έχει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Μόνο εμείς!

Μιλάτε για πάταξη της φοροδιαφυγής και βάζετε τους εφοριακούς να γίνουν κυνηγοί κεφαλών. Να κυνηγούν τους Έλληνες. Γιατί; Τώρα θέσπιση οριζόντιου φόρου 15% σε έσοδα και έξοδα και ιχνηλάτηση του λαθρεμπορίου πετρελαίου. Πήγε να το κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά έκανε πίσω. Εμείς θα την κάνουμε την ιχνηλάτηση και θα μαζέψουμε όσα κλέβουν οι λαθρέμποροι καυσίμων.

Για το μετρό της Θεσ/νίκης λέγατε ότι θα είναι έτοιμο το 2021, μετά μας είπατε το 2022. Τώρα μας λέτε θα είναι έτοιμο το 2024. Δεν αξίζει να κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό».

Παράλληλα ο Κ.Βελόπουλος αναφέρθηκε και στα ιδιωτικά πανεπιστήμια λέγοντας ότι ο Κ.Μητσοτάκης «μας μίλησε για μεταρρύθμιση στην παιδεία με ιδιωτικά πανεπιστήμια. Τα ίδια έλεγε και για την πανεπιστημιακή αστυνομία; Αλήθεια πού είναι αυτή η αστυνομία; Λογικά δίπλα σε κάποιο βουλευτή, σε κάποιο υπουργό. Απλά προσλάβατε κόσμο».

«Μιλήσατε για πρόγραμμα για 15.000 κατοικίες, την ώρα που οι Έλληνες στενάζουν με τα κόκκινα δάνεια και χάνουν τα σπίτια τους με τους πλειστηριασμούς. Και τα σπίτια που κινδυνεύουν να πλειστηριαστούν είναι 700.000. Σώστε τα σπίτια των Ελλήνων. Διαγραφή τώρα, κούρεμα όλων των δανείων. Θέλετε ονόματα; ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ. Να πω κι άλλα;» είπε ο πρόεδρος ης Ελληνικής Λύσης για τους πλειστηριασμούς και πρόσθεσε:

«Μας είπατε για επιτάχυνση της λήψης αποφάσεων στην δικαιοσύνη. Μα αυτό το έχετε ήδη κάνει! Η δικαιοσύνη απονέμεται πάρα πολύ γρήγορα. Σε διάστημα μόλις 8 ημερών ο Άρειος Πάγος αποφάσισε υπέρ των Funds. Πόσο γρήγορα πια; Πόσο πιο γρήγορα;»

«Τέτοια ψέματα λέει ο πρωθυπουργός. Πώς άλλωστε τις κέρδισε τις εκλογές; Με την βοήθεια, του Σταν Γκρίνμπεργκ. Θα τα πούμε αργότερα αυτά», συνέχισε ο Κ.Βελόπουλος.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα αιτήματα για εξεταστική επιτροπή που έχει καταθέσει τονίζοντας ότι «δεν είπατε ούτε λέξη για τα Τέμπη, τα Σκόπια, την Κύπρο, τις ξαφνικίτιδες, και βέβαια τα push back. Όλοι μιλήσατε για ακριβό ρεύμα, για κόκκινα δάνεια, για το ποιος μετοχοποίησε τη ΔΕΗ, ποιος έκανε μικρή τη ΔΕΗ, για το ποιος έκανε το χρηματιστήριο ενέργειας, ποιος έκανε τα funds, ποιος του πλειστηριασμούς. Εσεις τα φτιάξατε. Προς τι λοιπόν τα δάκρυα»;

«Προεκλογικά δεσμευτήκαμε πως το πρώτο πράγμα που θα κάναμε στη νέα βουλή, θα ήταν η επανακατάθεση αιτήματος για τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών. Πρόκειται για επανακατάθεση (γιατί ο κος Τασούλας, πριν από 3 χρόνια, ήθελε την συγκατάθεση περισσότερων βουλευτών, προκειμένου να γίνει σύσταση επιτροπής):

-1) για το έγκλημα στο Μάτι με τους 104 νεκρούς. Το Νομικό Συμβούλιο του κράτους κάνει εφέσεις σε αποφάσεις που προβλέπουν αποζημιώσεις θυμάτων και συγγενών θυμάτων.

-2) για τα εγκλήματα που οδήγησαν στην εθνική τραγωδία στα Τέμπη. Η ιατροδικαστική μελέτη επιβεβαιώνει ότι απανθρακώθηκαν παιδιά στο δεύτερο βαγόνι.

-3) για το πρώτο 6μηνο του 2015 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Για τη διακρίβωση της ζημιάς που προκάλεσε στους Έλληνες και την οικονομία.

-4) για το θέμα των εμβολίων. Για τις επιπλοκές, τις ασθένειες και τους θανάτους που προκάλεσαν τα mRNA εμβόλια και την υποχρεωτικότητα που επέβαλε η ΝΔ.

-5) για την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών.

Την Δευτέρα έγινε η ορκωμοσία της νέας Βουλής, την Τρίτη υλοποιήσαμε την δέσμευσή μας. Περιμένουμε τώρα, από όλους τους Έλληνες βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ αλλά και των άλλων κομμάτων, να στηρίξουν την πρόταση. Δεν παίζουμε με τα εθνικά θέματα, δεν παίζουμε με την Ελλάδα, δεν κοροϊδεύουμε κανέναν. Ήρθε η ώρα, οι πατριώτες βουλευτές, ενωμένοι να αποδείξουν ότι θέλουν το καλό της Ελλάδας. Ελάτε και στηρίξτε! Είναι τραγικό να μην μπορούμε να μαζέψουμε 120 υπογραφές για την τραγωδία στα Τέμπη. Η μάνα του δεν πήρε τίποτα. Το φέρετρο ήταν κενό! Δύο μέτρα άνθρωπος δεν βρέθηκε τίποτα! Πρέπει αυτό το κοινοβούλιο να κάνει τη διαφορά, ανεξαρτήτου ιδεολογίας. Πρέπει να αισθανθεί ο Έλληνας ότι μπορεί να ακουμπήσει πάνω μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ουδέποτε ημουν στη ΝΔ όταν υπεγράφη η Συμφωνία των Πρεσπών. Στο θέμα των εμβολιασμών εμείς ψηφίσαμε ΟΧΙ. Εχω εδώ δημοσιεύματα που αναφέρουν: ο Βελόπουλος είπε ΟΧΙ στον Σαμαρά για το ευρωψηφοδέλτιο. Κατηγορήστε μας λοιπόν για όσα κάνουμε και όχι για όσα δεν κάνουμε. Δεν φοβηθήκαμε, δεν λιγοψυχήσαμε. Είμαστε εδώ. Παρόντες», συνέχισε ο Κ.Βελόπουλος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.