ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Περιφέρεια Αττικής: Αποσύρθηκε η υποστήριξη της ΝΔ στον Γ.Πατούλη – Επίσημος υποψήφιος ο Ν.Χαρδαλιάς

Θα επιμείνει στην υποψηφιότητά του ο νυν περιφερειάρχης ή θα αποσυρθεί;

Περιφέρεια Αττικής: Αποσύρθηκε η υποστήριξη της ΝΔ στον Γ.Πατούλη – Επίσημος υποψήφιος ο Ν.Χαρδαλιάς

Σε μια πρωτοφανή πολιτική αναστροφή ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέσυρε την υποστήριξη του κόμματος για τις εκλογές της Περιφέρειας Αττικής τον ερχόμενο Οκτώβριο στον νυν Περιφερειάρχη Γιώργο Πατούλη και όρισε επίσημο υποψήφιο του κόμματος τον υφυπουργό Εθνικής άμυνας Νίκο Χαρδαλιά, πρώην δήμαρχο Βύρωνα και πρώην υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας στα «πέτρινα χρόνια» της πανδημίας.

Από το Μέγαρο Μαξίμου τον θεωρούν επιτυχημένο δήμαρχο και όχι αντιπαθή στο ευρύ κοινό, αν και στον δήμο Βύρωνα βαρύνεται με σωρεία οικονομικών σκανδάλων και η θητεία του στην Πολιτική Προστασία επί κορωνοϊού είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις με αποκορύφωμα την εξέγερση του Μαρτίου το 2021 στη Νέα Σμύρνη.

Το γεγονός είναι ότι πλέον θα αναμετρηθούν για την Περιφέρεια Αττικής δύο υποψήφιοι, από την στιγμή που ο  Γ.Πατούλης υλοποιήσει την «προειδοποίησή»  του και κατέλθει και αυτός υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Σε μία πιθανή αναμέτρηση στον β’ γύρο των εκλογών από την στιγμή που θα βρεθούν και οι δύο στον β’ γύρο, ο Γ.Πατούλης θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα συνασπίσει τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης γύρω από αυτόν, εκτός από ένα σεβαστό αριθμό ψηφοφόρων της ΝΔ (περί το 20%), με αποτέλεσμα να έχει τις περισσότερες πιθανότητες να εκλεγεί αν ισχύσουν τα παραπάνω.

Από την άλλη πλευρά δεν αποκλείεται να επικρατήσουν ωριμότερες σκέψεις στο επιτελείο του Γ.Πατούλη και τελικά να μην κατέλθει υποψήφιος Περιφερειάρχης, προτιμώντας να αποφύγει την μετωπική αναμέτρηση με τον Κ.Μητσοτάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

«Με απόφαση του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, ανακοινώνεται ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας ο Νίκος Χαρδαλιάς.»

Πάντως με ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων είχε προλάβει να απαντήσει ο Γιώργος Πατούλης για τη στήριξη της ΝΔ στον Νίκο Χαρδαλιά, τρεις ώρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση της Πειραιώς.

Συγκεκριμένα ο Γ.Πατούλης πόσταρε στο Facebook, βίντεο από τις εργασίες ασφαλτόστρωσης της Λεωφόρου Συγγρού το βράδυ της Κυριακής (30/7), αναφέροντας «Ξεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις στη Λεωφόρο Συγγρού μετά από 30 χρόνια! Η Αττική Αλλάζει!».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.