Φωτιές: Πέρσι αποθεώναμε το «σωτήριο» ρωσικό Beriev & φέτος μας έρχονται πυροσβέστες & εξοπλισμός από τη Βουλγαρία

Οι πυροσβέστες της ΕΕ προέρχονται από τη Βουλγαρία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία και τη Νορβηγία

Φωτιές: Πέρσι αποθεώναμε το «σωτήριο» ρωσικό Beriev & φέτος μας έρχονται πυροσβέστες & εξοπλισμός από τη Βουλγαρία

Την ώρα που η χώρα μας, όπως σας έχουμε αναφέρει στο pronews.gr, γύρισε την πλάτη στο «σωτήριο» ρωσικό Beriev, με τον Χρήστο Στυλιανίδη να δηλώνει πριν από λίγο καιρό «ανακουφισμένος» που δεν θα το έχουμε, η ΕΕ ετοιμάζεται να μας στείλει πυροσβέστες και εξοπλισμό προκειμένου να μην… καούμε.

Μάλιστα, η Βουλγαρία είναι μια από τις χώρες που θα στείλει πυροσβέστες και εξοπλισμό στη χώρα μας στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τοποθέτηση 200 πυροσβεστών και οχημάτων στην Ελλάδα.

Η πρωτοβουλία που ξεκίνησε φέτος γίνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Ανταλλαγής Εμπειρογνωμόνων της ΕΕ στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Στόχος είναι να αποτραπούν μεγάλες πυρκαγιές, δήλωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η Βουλγαρία θα συνεισφέρει μια μονάδα που δημιουργήθηκε το 2018 για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Υποβλήθηκε σε διαδικασία πιστοποίησης στο αποθεματικό rescEU το 2019.

Το ένα πυροσβεστικό πλήρωμα θα αντικαταστήσει το άλλο στα μέσα Ιουλίου.

Η μονάδα περιλαμβάνει τρία πυροσβεστικά οχήματα εκτός δρόμου, τρία μίνι λεωφορεία και ένα όχημα εκτός δρόμου. Οι πυροσβέστες θα σταθμεύσουν στη Λάρισα.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, περίπου 200 πυροσβέστες από άλλες χώρες της ΕΕ θα τοποθετηθούν στην Ελλάδα και θα εργαστούν μαζί με τις ελληνικές πυροσβεστικές δυνάμεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι πυροσβέστες της ΕΕ προέρχονται από τη Βουλγαρία, τη Φινλανδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Ρουμανία και τη Νορβηγία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.