Τεχνική έννοια είναι ο γάμος είπε ο Γ.Γεραπετρίτης στην Βουλή και μάλλον δεν θεωρεί απαραίτητο για την δημιουργία οικογένειας Όμως οι πολίτες τότε δεν μπορούν να καταλάβουν τότε γιατί φέρνουν, έστω και κατά το ανώμαλό αυτό νομοσχέδιο για δικαιώματα γάμου στους ΛΟΑΤΚΙ+;

Δεν τους έφτανε το σύμφωνο συμβίωσης; Μάλλον όχι γιατί ξέρουν ότι οι γάμοι δημιουργούν τις οικογένειες που έχουν παππού, γιαγιά, μητέρα, πατέρα και έτσι συνεχίζεται η διαιώνιση του ανθρωπίνου είδους μέσα στο κοινωνικό σύνολο επομένως μόνο τεχνικός όρος δεν είναι η λέξη γάμος. 

Εκτός αν μιλάμε για την ευρύτερη “οικογένεια του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ, κτλ” των ομάδων!

«Το να αγνοεί το δίκαιο την πραγματικότητα, δεν είναι απλώς μια υπεκφυγή, είναι η μεγαλύτερη θεσμική υποκρισία που μπορεί να υπάρξει και κρατά κοινωνικές ομάδες στην αφάνεια», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο.

«Σήμερα αφανείς συμπολίτες μας, πολίτες οι οποίοι έχουν υποστεί τη διάκριση, και την έχουν νιώσει, επί δεκαετίας καθίστανται ορατοί στο δίκαιο», είπε ο υπουργός Εξωτερικών και δήλωσε υπερήφανος γιατί σήμερα, επιστρέφοντας στο σπίτι του, μπορεί να αντικρίσει τα παιδιά του και να τους πει ότι μπορούν να βρίσκονται, να συνομιλούν, να συζητηθούν με παιδιά, με φίλους τους, με συγγενείς τους, με συμμαθητές τους, οι οποίοι όλοι αυτό το διάστημα ήταν στη σκιά του δικαίου και από φόβο, απέφευγαν να εκφραστούν.

Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις για τη συνταγματικότητα της νομοθετικής πρωτοβουλίας για την ισότητα στο γάμο, ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως η επικρατούσα γνώμη θέλει την επέκταση του γάμου να είναι ένα ζήτημα που δεν αφορά το Σύνταγμα αλλά είναι πρωτοβουλία του κοινού νομοθέτη. «Αυτό σημαίνει ότι είναι μια πολιτική επιλογή, η οποία έρχεται ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας και ψηφίζεται και γι΄αυτό έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία το γεγονός ότι έρχεται από την παρούσα κυβέρνηση».

Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι πραγματικές έννοιες εξελίσσονται, είπε στο σημείο αυτό ο υπουργός Εξωτερικών και σημείωσε ότι ο γάμος είναι μια τεχνική έννοια, ενώ η οικογένεια είναι μια πραγματική έννοια.

Για όσους επικαλούνται το συμφέρον των παιδιών προκειμένου να αιτιολογήσουν την άρνησή τους να ψηφίσουν το νομοσχέδιο, ο υπουργός Εξωτερικών είπε ότι «πρόκειται για μια συζήτηση καθαρά υποκριτική», γιατί όταν αναγνωρίζεται ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών και η τεκνοθεσία στο εξωτερικό, όταν υπάρχουν αυτές οι οικογένειες, τότε στην πραγματικότητα, αν το δίκαιο της Ελλάδας δεν αναγνωρίσει αυτή την κατάσταση, δημιουργεί μεγαλύτερα προσκόμματα σε εκείνους που επιθυμούν να παντρευτούν ή να έχουν παιδιά και να έρθουν στην Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το δίκαιο είναι εκείνο που δίνει σάρκα και οστά στην άρση του μπούλινγκ και στην άρση των πραγματικών ανισοτήτων, διότι μόνο όταν ενταχθεί στους θεσμούς η ισότητα, γίνεται πράξη. Και αυτό πράττουμε», είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης. Τα παιδιά που σήμερα υπάρχουν, πρέπει να ενταχθούν σε ένα νομικό πλαίσιο, να καταστούν ορατά από το δίκαιο, πρόσθεσε.