Γ.Βαρουφάκης: «Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη θα είμαστε εδώ για να σας μαυρίσουμε όλους»

«Όλοι ξέρουμε ότι μάλλον θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας»

Γ.Βαρουφάκης: «Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη θα είμαστε εδώ για να σας μαυρίσουμε όλους»

Η αναφορά του γγ του ΜεΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη πως είναι «ανοικτός» για μετεκλογικές συνεργασίες στην βάση προγράμματος που θα έχει συμφωνηθεί πριν την προσφυγή στις κάλπες, προκάλεσε σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με αναφορές στο καταστροφικό πρώτο εξάμηνο του 2015.

Λίγες ημέρες μετά τις δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου για ενδεχόμενη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΜεΡΑ25 με στόχο την δημιουργία κυβερνητικού συνασπισμού, ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε στην Ολομέλεια του κοινοβουλίου «Όλοι ξέρουμε ότι μάλλον θα προκύψει κυβέρνηση συνεργασίας. Διαφωνεί κανείς ότι μια συμμαχική κυβέρνηση πρέπει να έχει ένα συνεκτικό πρόγραμμα; Δεν νομίζω, αν δεν έχει πρόγραμμα θα είναι επικίνδυνη. Αυτό το πρόγραμμα δεν μπορεί να προκύψει σε 3 ημέρες μετά τις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Εμείς λέμε ότι είμαστε ανοικτοί στον διάλογο αλλά πριν τις εκλογές. Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη θα είμαστε εδώ για να σας μαυρίσουμε όλους».

Παράλληλα, υπερασπίστηκε το δημοψήφισμα του 2015 σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεξιοί χωρίς καταθέσεις ψήφισαν “ΟΧΙ” και αριστεροί με καταθέσεις ψήφισαν το ένοχο “ναι”» και υπερασπίστηκε παλαιότερες δηλώσεις του σύμφωνα με τις οποίες θα ήταν απρεπές για τον Υπουργό Οικονομικών να περιμένει στις ουρές των ATM την περίοδο που είχαν κλείσει οι τράπεζες.

«Οποιαδήποτε πατριωτική κυβέρνηση έπρεπε να πει όχι σε νέα δάνεια με ρήξη ακόμα και αν αναγκαζόμασταν να πάμε σε δραχμή» είπε ο ίδιος

Θ. Πλεύρης: Είναι επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ η συγκυβέρνηση με Βαρουφάκη;

Η απάντηση στον κ. Βαρουφάκη ήρθε από τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη «Μας λέγατε κ. Βαρουφάκη ότι ήταν απρεπές για τον Υπουργό Οικονομικών να περιμένει στις ουρές των ΑΤΜ. Μήπως γιατί εσείς δεν θα είχατε πρόβλημα αν κατέρρεε το τραπεζικό σύστημα; Απρέπεια είναι να έχεις περιουσιακά στοιχεία που δεν επηρεάζονται από την κατάρρευση τραπεζών και να παίζεις ως παίγνιο τις καταθέσεις των πολιτών».

Ο κ. Πλεύρης απευθύνθηκε και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «Είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ επιλογή η τυχόν συγκυβέρνηση με Βαρουφάκη; Ο κ. Τσακαλώτος είπε ότι θέλει συγκυβέρνηση με το ΜεΡΑ25. Ότι θέλει ξανά να ζήσουμε το πρώτο εξάμηνο του 2015. Ο Τσίπρας το θέλει;».

Π. Σκουρλέτης: Είμαστε υπερήφανοι για την πρώτη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ του 2015

Αντιδρώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σημείωσε μεταξύ άλλων πως το δημοψήφισμα αποτελεί «κορυφαία στιγμή» καθώς «ανάγκασε τις ακραίες φωνές της ΕΕ να αποδεχθούν την νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση. Αυτό το αποτέλεσμα οδήγησε σε ένα λιγότερο επώδυνο συμβιβασμό. Ένα μνημόνιο που εσείς λέτε αχρείαστο. Αλλά ήταν μνημόνιο ήπιο. Είμαστε υπερήφανοι για την πρώτη διακυβέρνηση και πολύ περισσότερο υπερήφανοι για την δεύτερη»

Επανερχόμενος ο κ. Βαρουφάκης διευκρίνισε πως η επιλογή του να μην καθίσει στις ουρές των ΑΤΜ όταν ο ίδιος πήρε την απόφαση να κλείσουν οι τράπεζες ήταν γιατί «ο καπετάνιος δεν πρέπει να πίνει νερό πριν πιουν όλοι οι υπόλοιποι».

Εριξε μάλιστα καρφιά και προς πρώην συντρόφους λέγοντας «Την ώρα που συνάδελφοι μου βουλευτές άδειαζαν τα ΑΤΜ της Βουλής και με ευθύνη της δικής μου υπογραφής δεν θα ξαναγέμιζαν θα ήταν απρέπεια για τον υπουργό Οικονομικών να κάνει το ίδιο».

Παράλληλα αρνήθηκε ότι έπαιξε στα ζάρια τις τύχες της χώρας υποστηρίζοντας ότι όλοι γνώριζαν τις απόψεις του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Από το 2009 τον Δεκέμβριο έχω τοποθετηθεί λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να πάρει δάνεια για να αποπληρώσει παλαιότερα δάνεια. Οποιαδήποτε πατριωτική κυβέρνηση έπρεπε να πει όχι σε νέες πιστωτικές κάρτες με ρήξη ακόμα και αν αναγκαζόμασταν να πάμε σε δραχμή. Κατέβηκα τον Ιανουάριο του 2015 με αυτή τη θέση και με αυτή την θέση ψηφίστηκα και έγινα υπουργός Οικονομικών. Όταν ο Τσίπρας συνθηκολόγησε εγώ παραιτήθηκα» είπε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.