Γ.Βαρουφάκης: «Ο προϋπολογισμός κωδικοποιεί το ταξικό μίσος της Μητσοτάκης ΑΕ»

«Θα συνεχίσετε το παραμύθι ή θα πείτε την αλήθεια ότι χωρίς ρήξη δεν μπορεί να σταματήσει η λεηλασία της χώρας;»

Γ.Βαρουφάκης: «Ο προϋπολογισμός κωδικοποιεί το ταξικό μίσος της Μητσοτάκης ΑΕ»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Γιάνης Βαρουφάκης υπογραμμίζοντας στην ομιλία του κατά την τελευταία μέρα της συζήτησης ότι «ο προϋπολογισμός κωδικοποιεί το ταξικό μίσος της Μητσοτάκης ΑΕ».

Όπως εξήγησε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, αυτός ο προϋπολογισμός «μειώνει τις δημόσιες δαπάνες παντού», σε παιδεία, υγεία, κλπ.

Ο κ. Βαρουφάκης πάντως σε μια εφ’ όλης της ύλης κριτική στην κυβερνητική πολιτική, θέλησε να αποδομήσει τα κυβερνητικά επιχειρήματα και το συνολικό αφήγημα της κυβέρνησης ότι είναι θετική η εικόνα, η πορεία και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, παρά τις αλλεπάλληλες κρίσεις.

Ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι ο πληθωρισμός, λόγω του «ειλεού που υπέστησαν οι εφοδιαστικές αλυσίδες» λόγω της πανδημίας αλλά και του πολέμου στην Ουκρανία, αποτελεί «δώρο» στην κυβέρνηση της «Μητσοτάκης ΑΕ και τους ολιγάρχες που την στηρίζουν», σημειώνοντας ότι «επιδίδονται στο γνωστό γι’ αυτούς σπορ, της αισχροκέρδειας».

Το δημόσιο χρέος δεν είναι βιώσιμο, εκτίμησε ο κ. Βαρουφάκης επισημαίνοντας παράλληλα ότι όταν το αβάσταχτο δημόσιο χρέος πέφτει στο τείχος του πληθωρισμού τότε γίνεται αμέσως αβάσταχτο το ιδιωτικό χρέος, από το οποίο σημείωσε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, με εγγύηση του δημοσίου κερδίζουν τα funds εις βάρος των κορόιδων.

Κλείνοντας μάλιστα την ομιλία του ο κ. Βαρουφάκης απευθύνθηκε στους Αλέξη Τσίπρα και Νίκο Ανδρουλάκη. Σ’ αυτή την ιστορική συγκυρία όπου έξω από την αίθουσα ξεχειλίζει η οργή για τα αρπαχτικά της ΕΕ σε αυτή την ιστορική συγκυρία ο απερχόμενος πρωθυπουργός θα κινηθεί στη σφαίρα της δικής του παράλληλης πολιτικής πραγματικότητας είπε ο κ. Βαρουφάκης και συμπλήρωσε καταλήγοντας:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Περιμένω τι θα πουν οι αρχηγοί του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ: Θα συνεχίσετε το παραμύθι ή θα πείτε την αλήθεια ότι χωρίς ρήξη δεν μπορεί να σταματήσει η λεηλασία της χώρας;»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.