ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ντράπηκε ο Χίμλερ όταν άκουσε τον Μαγιορκίνη...

Γιατί η καταστροφή στην Θεσσαλία μπορεί να προκαλέσει επισιτιστική κρίση: Τι θα λείψει από το φετινό «τραπέζι»

Ξεκίνησαν οι ελλείψεις προϊόντων στις λαϊκές αγορές

Γιατί η καταστροφή στην Θεσσαλία μπορεί να προκαλέσει επισιτιστική κρίση: Τι θα λείψει από το φετινό «τραπέζι»

Όποιος τις τελευταίες μέρες επιχείρησε να κάνει τα ψώνια του στις λαϊκές αγορές (και δεν ζει σε γυάλα όπως το σύνολο του πολιτικού συστήματος) θα παρατήρησε τις τεράστιες ελλείψεις σε προϊόντα αλλά και την κακή κατάσταση αυτών που ήταν διαθέσιμα προς πώληση.

Η Θεσσαλία ήταν το βασικό παραγωγικό διατροφικό κέντρο της χώρας λόγω του εύφορου κάμπου της.

Η οικονομική καταστροφή που έχει υποστεί η χώρα και βαρύνεται η κυβέρνηση γι’ αυτό, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και δυστυχώς έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να εξελιχθεί σε επισιτιστική κρίση.

Η κρίση αυτή, οικονομική και επισιτιστική, μπορεί να διογκωθεί ακόμα περισσότερο και από το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει «κοπεί» στα δύο καθώς δεν υπάρχει οδική και σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ των δύο μεγαλύτερων πόλεων της, δηλαδή της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

«Οι τομάτες κόστισαν τρία ευρώ και ήταν της κακιάς ώρας, λογικό αφού τα πάντα έχουν καταστραφεί», λέει πολίτης!

 «Τώρα θα φανεί το μέγεθος της καταστροφής. Τα λάχανα, τα μαρούλια, όλα κοστίζουν πέντε ευρώ, είναι αδιανόητο», τονίζει άνθρωπος στην λαϊκή αγορά της Λάρισας

Αναλυτικά, τα προϊόντα που παράγονται στον κάμπο

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ο κάμπος δίνει το 52,8 της βιομηχανικής ντομάτας,
το 38% του βαμβακιού
το 54,7% των αχλαδιών
το 51,7% από αμύγδαλα.
το 19,5% σε πρόβειο και βόειο γάλα,
το 18,5% σε βοδινό κρέας
το 10% σε χοιρινό κρέας

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.