ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Η αλήθεια για το αποτέλεσμα που είχε η μείωση του ΦΠΑ σε Ισπανία-Πορτογαλία & γιατί η επόμενη ελληνική κυβέρνηση δεν θα το κάνει λόγω… Κομισιόν

ΦΠΑ και ΕΦΚ αποδίδουν άμεσα και ξεκούραστα τεράστια φορολογικά έσοδα λόγω πληθωρισμού και ακρίβειας

Η αλήθεια για το αποτέλεσμα που είχε η μείωση του ΦΠΑ σε Ισπανία-Πορτογαλία & γιατί η επόμενη ελληνική κυβέρνηση δεν θα το κάνει λόγω… Κομισιόν

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ισχυρίζονταν πως η μείωση του ΦΠΑ δεν θα μείωνε τις τιμές στα τρόφιμα και πως η Ισπανία και η Πορτογαλία που το έκαναν αυτό πέτυχαν μια «τρύπα στο νερό».

Ισχύει όμως κάτι τέτοιο;

Στην Πορτογαλία μετά τον μηδενισμό του Φ.Π.Α. ο πληθωρισμός των τροφίμων έπεσε από το 22% στο 9,2%.

Αυτή τη στιγμή η Πορτογαλία έχει τον τρίτο χαμηλότερο πληθωρισμό τροφίμων στην ΕΕ.

Στην Ισπανία ο πληθωρισμός τροφίμων έχει μειωθεί από το 16,7% στο 11,9%.

Συνεπώς από τα αποτελέσματα αυτά προκύπτει ότι η μείωση του ΦΠΑ θα ήταν χρήσιμη και ωφέλιμη για την ελληνική κοινωνία.

Ο λόγος για τον οποίο δεν μηδενίστηκε ο Φ.Π.Α. όπως κι άλλοι φόροι σαν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης καυσίμων είναι πολύ απλός.

Λόγω του πληθωρισμού και της αύξησης των τιμών των καυσίμων αποδίδουν πάρα πολλά έσοδα και το χειρότερο αποδίδουν έσοδα για τα οποία η Εφορία δε χρειάζεται να κουνήσει ούτε καν το μικρό της δάχτυλο.

Διότι, πολύ απλά, είτε φτωχοί είτε πλούσιοι, όλοι θα αναγκαστούν να αγοράσουν τρόφιμα και όλοι θα αναγκαστούν να βάλουν καύσιμο στο αυτοκίνητο τους.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι θα πληρώσουν φόρους αυτομάτως στο κράτος είτε το θέλουν είτε δεν το θέλω.

Έτσι μπόρεσε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να παρουσιάσει πλεονάσματα, αύξηση φορολογικών εσόδων και ικανοποιητικά ισοζύγια.

Με την Κομισιόν να ζητάει αίμα μετά τις εκλογές, θεωρείται σίγουρο και βέβαιο ότι θα ακολουθηθεί ίδια τακτική, καθώς οι τιμές των προϊόντων θα παραμείνουν υψηλές για τα επόμενα χρόνια και με αυτόν τον τρόπο θα μπορεί η επόμενη κυβέρνηση να παρουσιάζει τα πλεονάσματα που ζητάει η Κομισιόν.

Προσοχή, μιλάμε για χρήματα τα οποία θα δίνονται αμέσως από τους πολίτες στο κράτος και φυσικά χωρίς δόσεις και διακανονισμούς. Για ποιον λόγο λοιπόν να μειωθεί ο ΦΠΑ ή ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης;

Βασικά δεν πρόκειται να μειωθούν ποτέ όσο θα έχουν διάρκεια οι υπογραφές των μνημονίων. Δηλαδή μέχρι να… σβήσει ο Ήλιος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.