
Η Ελλάδα είναι η χώρα με την μεγαλύτερη παραγωγή τομάτας στην Ευρώπη και όμως εισάγει από άλλες χώρες όπως το Βέλγιο και την Ολλανδία!
Greece is the largest tomato producing country. However, it imports tomatoes from Belgium, the Netherlands, etc. How is this explained? pic.twitter.com/Y8f5zDycYf
— well-meaning (@FreshSummerWind) September 16, 2025
Mάλιστα οι Έλληνες είναι και οι μεγαλύτεροι καταναλωτές τομάτας στην ΕΕ λόγω της χωριάτικης σαλάτας αλλά και επειδή οι τομάτες χρησιμοποιούνται σε πλείστα φαγητά στην ελληνική κουζίνα.
Το να εισάγει λοιπόν η χώρα ένα προϊόν στο οποίο φέρεται να κυριαρχεί προκαλεί εύλογα ερωτήματα.
Πώς σκοπεύουν στην κυβέρνηση να δημιουργηθεί πλεόνασμα στο ισοζύγιο των τρεχουσών συναλλαγών;
Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.
Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com
Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο info3@pronews.gr και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.