ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Πόθεν έσχες» πολιτικών: Οι περιουσίες τους «δείχνουν» γιατί «ζουν σε άλλο κόσμο» αποκομμένοι από τους πολίτες

Εισοδήματα και καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων (έως και εκατομμυρίων) ευρώ

«Πόθεν έσχες» πολιτικών: Οι περιουσίες τους «δείχνουν» γιατί «ζουν σε άλλο κόσμο» αποκομμένοι από τους πολίτες

Στην δημοσιότητα βγήκαν σήμερα οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» βουλευτών και πολιτικών αρχηγών και γίνεται αμέσως κατανοητό γιατί οι άνθρωποι αυτοί ψηφίζουν πολλές φορές νόμους που δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Από την μία έχουμε άτομα που πληρώνονται από το κοινωνικό σύνολο με πολλές χιλιάδες ευρώ το μήνα για να λύσουν τα προβλήματα των απλών ανθρώπων (αλλά τελικά μάλλον λύνουν το δικό τους πρόβλημα) και από την άλλη έχουμε την πλειοψηφία των «φτωχοδιαβόλων» που προσπαθούν να «τετραγωνίσουν τον κύκλο» και να επιβιώσουν με μερικές εκατοντάδες ευρώ μισθό το μήνα.

Είναι δυνατόν οι άνθρωποι αυτοί να καταλαβαίνουν τον πόνο των λιγότερο «εκλεκτών»;

Υπάρχει ένα ρητό που λέει (ή τουλάχιστον κάπως έτσι το λέει) «100 ξυλιές σε σένα με πονάνε εμένα; Δεν με πονάνε».

Με λίγα λόγια ποια μπορεί να είναι η ενσυναίσθηση που θα επιτρέψει στους πολιτικούς να καταλάβουν τα προβλήματα των πολιτών και να τα λύσουν;

Για να λύσεις τα προβλήματα των άλλων, πρέπει να τα κατανοήσεις. Για να τα κατανοήσεις όμως πρέπει να τα έχεις κι εσύ. Πράγμα το οποίο δε συμβαίνει με το πολιτικό προσωπικό της χώρας.

Σε πολλούς ψηφοφόρους που τους αρέσει να ζουν στην «κοσμάρα» τους και να πιστεύουν ότι η πολιτική εξουσία ασχολείται με την ευζωία τους, αυτό δεν είναι κατανοητό.

Δυστυχώς, όμως η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και ακόμα πιο αμείλικτοι είναι οι αριθμοί.

Οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα τουλάχιστον για αυτούς που θέλουν να τους βλέπουν όπως είναι και δεν θέλουν να υιοθετούν τις «ερμηνείες» άλλων.

Τα εισοδήματα των πολιτικών είναι υπερπολλαπλάσια των Ελλήνων με την ανάλογη ακίνητη περιουσία και τις ακόμα πιο «ανάλογες» καταθέσεις.

Καλώς τα έχουν, εννοείται, όμως τίθεται ζήτημα, για τους Έλληνες ψηφοφόρους που αναζητούν από αυτούς να τους λύσουν τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, άνθρωποι οι οποίοι ΔΕΝ ζουν στην ίδια καθημερινότητα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.