Η «στροφή» του Θ.Πλεύρη μετά την απόφαση δικαίωσης του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς: «Τηρούνται οι δικαστικές αποφάσεις»

Επαναλαμβάνει πως περιμένει την δημοσιοποίηση της απόφασης

Η «στροφή» του Θ.Πλεύρη μετά την απόφαση δικαίωσης του ΣτΕ για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς: «Τηρούνται οι δικαστικές αποφάσεις»

Φαίνεται πως αρχίζει να χωνεύει σιγά-σιγά το «χαστούκι» που έφαγε από το Συμβούλιο της Επικρατείας ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης όταν με μια απόφαση-κόλαφο του έκρινε αντισυνταγματική την παράταση μέχρι 31-12-2022 του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές υγείας, λόγω ελλείψεως επαναξιολογήσεως του μέτρου.

Μετά τις πρώτες «μουδιασμένες» δηλώσεις στις οποίες ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Η απόφαση για να τεθούν σε αναστολή οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχει ως στόχο την προστασία της Υγείας των πολιτών και κρίθηκε αρχικά από την Ολομέλεια του ΣτΕ ως μέτρο συνταγματικό», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης μετά την απόφαση του Συμβουλίου.

Με την από 2332/22 νεότερη απόφαση του Γ’ τμήματος του ΣτΕ τίθενται θέματα συνταγματικότητας ως προς την παράταση του μέτρου. Αναμένουμε τη δημοσίευση της απόφασης για να εκτιμηθεί στο σύνολο της. Διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγειά από την εφαρμογή της απόφασης».

…ο Υπουργός Υγείας επανήλθε σήμερα με νέες δηλώσεις σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha.

«Εμείς έχουμε πει, και αυτό ισχύει για όλες τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων γίνονται σεβαστές και τηρούνται», είπε, επαναλαμβάνοντας πως αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο το απόσπασμα και αναμένεται ολόκληρη η απόφαση μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

«Από εκεί και πέρα μόλις πάρουμε την απόφαση θα δούμε το πλαίσιο το οποίο ορίζει η ίδια η απόφαση και αυτό το οποίο έχω πει και ισχύει, είναι ότι η τήρηση της απόφασης θα γίνει με τέτοιο τρόπο που η ίδια η απόφαση να μη δημιουργεί πρόβλημα στη δημόσια υγεία», ανέφερε.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην δικαιολογήσει το μέτρο της αναστολής στους υγειονομικούς υπαλλήλους λέγοντας πως «πρώτα απ’ όλα γιατί έχω διαβάσει διάφορα να πούμε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας στην Ολομέλειά του έκρινε το μέτρο συνταγματικό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τον ίδιο, το μέτρο αυτό έχει παραταθεί δύο φορές από τότε που ίσχυσε, τον Δεκέμβριο και τον Μάρτιο και το 3ο τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι η αιτιολογία που είχαμε για την τελευταία παράταση του μέτρου που έγινε τον Απρίλιο, κατά την κρίση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν αιτιολογείται με τέτοιο τρόπο που να δικαιολογείται βάσει της αρχής της αναλογικότητας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.