ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κύπρος, Ίμια, Oruc Reis, Κάσος. Εθνική συνήθεια έγινε η υποχώρηση...

Η.Κασιδιάρης: Αθώος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και διασπορά ψευδών ειδήσεων

Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου

Η.Κασιδιάρης: Αθώος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας για δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους και διασπορά ψευδών ειδήσεων

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας αθώωσε τον κρατούμενο στις φυλακές Δομοκού, πρώην υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, για τις κατηγορίες δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους και διασποράς ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου.

Λόγω απεργίας των εξωτερικών φρουρών, ο Κασιδιάρης δεν παρευρέθηκε στη δίκη.

Με πρόταση του Εισαγγελέα, το Δικαστήριο κατέληξε στην αθώωση, κρίνοντας τις πράξεις του ως νόμιμη έκφραση γνώμης και απορρίπτοντας την κατηγορία για διασπορά ψευδών ειδήσεων λόγω του τότε μεταναστευτικού ρεύματος.

Η συνήγορος Βάσω Πανταζή υποστήριξε ότι η φράση «οι Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» έχει χρησιμοποιηθεί από πολλούς πολιτικούς και ότι οι υπόλοιπες δηλώσεις του Κασιδιάρη αποτελούν απλά πολιτικά σχόλια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην αρχή της συνεδρίασης, ένας θεατής προσπάθησε να καταγράψει τη διαδικασία με το κινητό του, πράγμα που οδήγησε στην απομάκρυνσή του και στην παράδοσή του στον εισαγγελέα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.