ΗΠΑ: Η Κετάντζι Μπράουν Τζάκσον είναι από σήμερα η πρώτη Αφροαμερικανή δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο

Δεν αλλάζουν οι ισορροπίες

ΗΠΑ: Η Κετάντζι Μπράουν Τζάκσον είναι από σήμερα η πρώτη Αφροαμερικανή δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο

Η προοδευτική δικαστής Κετάντζι Μπράουν Τζάκσον έγινε σήμερα η πρώτη Αφροαμερικανή που αναλαμβάνει καθήκοντα στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ.

Ωστόσο, δεν αλλάζουν οι ισορροπίες στο σώμα αυτό, όπου πλειοψηφούν οι συντηρητικοί.

Επιλογή Μπάιντεν η πρώτη Αφροαμερικανή δικαστής στο Ανώτατο Δικαστήριο

Η 51χρονη δικαστής επελέγη στα τέλη Φεβρουαρίου από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι θα διόριζε μια μαύρη γυναίκα, για πρώτη φορά στην ιστορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στα 233 χρόνια του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχουν υπηρετήσει σε αυτό 115 δικαστές και από αυτούς μόνο οι πέντε ήταν γυναίκες – τέσσερις λευκές και μία ισπανόφωνη. Μόνο δύο ήταν οι Αφροαμερικανοί δικαστές. Ο ένας από αυτούς, ο συντηρητικός Κλάρενς Τόμας, προτάθηκε από τον Τζορτζ Μπους τον πρεσβύτερο και υπηρετεί μέχρι και σήμερα στο Δικαστήριο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η Κετάντζι Μπράουν Τζάκσον θα πάρει τη θέση του προοδευτικού Στίβεν Μπράιερ, 83 ετών, ο οποίος αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.