ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορείς να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κ.Μητσοτάκης: «Δεν πρόκειται να μειώσω τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ – Δεν κερδίζει ο καταναλωτής αλλά ο παραγωγός»!

Οι Έλληνες πολίτες θα συνεχίσουν να πληρώνουν ακριβά καύσιμα, προϊόντα, τρόφιμα και υπηρεσίες

Κ.Μητσοτάκης: «Δεν πρόκειται να μειώσω τον ΦΠΑ και τον ΕΦΚ – Δεν κερδίζει ο καταναλωτής αλλά ο παραγωγός»!

Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ουσιαστικά ξεκαθάρισε ότι οι Έλληνες πολίτες θα συνεχίσουν να πληρώνουν ακριβά τρόφιμα, ακριβά καύσιμα και γενικώς ακριβά προϊόντα και υπηρεσίες καθώς αρνείται κατηγορηματικά την μείωση του εξωπραγματικού ΦΠΑ αλλά και του επίσης εξωπραγματικού Ειδικού Φόρου Καυσίμων (ΕΦΚ).

Έτσι λοιπόν θα συνεχιστεί η πολιτική των… επιδομάτων που καθιστούν τους πολίτες εξαρτώμενους από την κυβέρνηση για να πάρουν πίσω… ψίχουλα.

Ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης μάλιστα εξήγησε για ποιο λόγο δεν μειώνει των ΦΠΑ όπως έκανε η Ισπανία. Γιατί όπως ισχυρίστηκε την διαφορά θα την καρπωθεί ο παραγωγός και ο μεσάζοντας και όχι ο καταναλωτής!

Όσον αφορά τον ΕΦΚ λέει πως δεν πρόκειται να μειωθεί γιατί θα πρέπει να αντικατασταθεί με άλλον φόρο.

Οπότε οι Έλληνες θα συνεχίσουν να έχουν ακριβά τρόφιμα (και όχι μόνο αυτά) γιατί η αγορά με λίγα λόγια ακόμα κι αν μειωθεί ο ΦΠΑ θα συνεχίσει να κερδίζει εις βάρος του Έλληνα πολίτη, όπως και θα συνεχίσει να πληρώνει ακριβά καύσιμα καθώς ο ΕΦΚ και συνολικά οι φόροι αποτελούν το 60% της τιμής των καυσίμων!

«Δεν δουλεύει η πολιτικη μείωσης του ΦΠΑ. Δεν θα κερδίσει ο τελικός καταναλωτής. Το πρόβλημα είναι και δημοσιονομικό και πρακτικό. Κάποιος θα κερδίσει αλλά θα είναι ο παραγωγός.

Όταν μπορέσουμε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η οικονομία θα αναπτύσσεται σε ένα ρυθμό που θέλουμε θα περάσουμε σε ένα περιβάλλον για να μειώσουμε τον ΦΠΑ για όλους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για το τέλος επιτηδεύματος είπε, δε, ότι «θα το μειώσουμε σταδιακά στην δεύτερη τετραετία».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.