ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Κ.Σκρέκας: «Η Ελλάδα έχει τη δεύτερη χαμηλότερη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη»!

Τα «κόλπα» της κυβέρνησης για να κρύψει την αλήθεια για τις τιμές του ρεύματος

Κ.Σκρέκας: «Η Ελλάδα έχει τη δεύτερη χαμηλότερη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη»!

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης, επανέλαβε το κυβερνητικό αφήγημα με βάση το οποίο «η Ελλάδα έχει τη δεύτερη χαμηλότερη τιμή ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη».

Την ίδια ακριβώς δήλωση έκανε και ο Γιάννης Οικονόμου χθες, ο οποίος δημοσίευσε και σχετικό γράφημα, που όμως σε αυτό δεν απεικονίζονται οι τιμές και στις 27 χώρες ΕΕ, ούτε αυτές που είναι συνδεδεμένες με κάποιον τρόπο όπως π.χ. η Νορβηγία και η Βρετανία.

Ωστόσο, όπως σας αναφέραμε στο pronews.gr, αν δούμε ολόκληρο το μηνιαίο δελτίο του HEPI για τον μήνα Σεπτέμβριο θα δούμε πως η έρευνα έγινε ανάμεσα σε 33 πόλεις της Ε.Ε και της Ευρώπης και η Αθήνα κατατάσσεται στη 16η θέση σε ό,τι αφορά τη δαπάνη των οικιακών καταναλωτών για την κατανάλωση ρεύματος.

Πιο συγκεκριμένα η μέση τιμή της κιλοβατώρας διαμορφώθηκε στα 29,52 λεπτά του ευρώ ή στα 0,2952 ευρώ.

16η θέση σε 33 χώρες δεν το λες και χαμηλή τιμή ρεύματος ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι οι μισθοί στην Ελλάδα είναι είδος «επιδόματος».

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι φέτος θα έχουμε έναν δύσκολο χειμώνα, σε όλη την Ευρώπη.

«Ο ενεργειακός στραγγαλισμός της Ευρώπης από τη Ρωσία, έχει εκτινάξει τις τιμές κυρίως στο φυσικό αέριο», είπε ο κ. Σκρέκας και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση έθεσε δυο προτεραιότητες, αφενός να εξασφαλίσει την ενεργειακή επάρκεια και αφετέρου να την παρέχει σε προσιτές τιμές στους καταναλωτές.

«9 στα 10 νοικοκυριά, έχουν οριζόντια έκπτωση που απορροφά το 90% των αυξήσεων» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ για τα νοικοκυριά που καταναλώνουν περισσότερες από 500 Kwh τον μήνα η απορρόφηση των αυξήσεων φτάνει στο 80% και προβλέπεται επιπλέον έκπτωση εφόσον καταναλώσουν 15% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.