ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Κ.Σκρέκας: «Η κλιματική κρίση φταίει για την άνοδο στις τιμές των φρούτων – Λείπουν και εργάτες»

«Επιτακτική ανάγκη για νέα μέτρα κατά του πληθωρισμού»

Κ.Σκρέκας: «Η κλιματική κρίση φταίει για την άνοδο στις τιμές των φρούτων – Λείπουν και εργάτες»

Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, χαρακτήρισε την Κυριακή (09/07) ως «επιτακτική» την ανάγκη για λήψη και άλλων μέτρων στήριξης προκειμένου να καταπολεμηθεί ο υψηλός πληθωρισμός.

Συγκεκριμένα, σε σχετική συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο Κώστας Σκρέκας ανέφερε: «Ο πληθωρισμός επιμένει και ταλαιπωρεί την ελληνική οικογένεια. Για να είμαστε ακριβείς, ο συνολικός πληθωρισμός είναι 2%, από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη, αλλά στα τρόφιμα είναι περίπου στο 12% και πραγματικά αυτό δυσκολεύει πολύ την ελληνική οικογένεια. […] Ενώ σε μία σειρά από προϊόντα διατροφής έχουμε αποκλιμάκωση του πληθωρισμού, η μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού προέρχεται από τα φρούτα που έχουμε γύρω στο 28%».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Η κλιματική κρίση έπληξε τις αγροτικές καλλιέργειες και αυτό έχει εκτινάξει τις τιμές. Επίσης, ένα από τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η έλλειψη εργατικών χεριών, δεν υπάρχουν. Πρόκειται για δύο δομικά στοιχεία που ανεβάζουν τις τιμές».

«Είναι επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουμε σε νέα μέτρα ώστε να τιθασεύσουμε αυτόν τον εισαγόμενο πληθωρισμό» ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και επανέλαβε ότι ένα από τα μέτρα της προηγούμενης τετραετίας, το «Καλάθι του Νοικοκυριού», θα συνεχιστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με το ζήτημα της αισχροκέρδειας, ο Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι «θα επιβληθεί πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας» και συμπλήρωσε: «Οι έλεγχοι επικεντρώνονται στα σούπερ μάρκετ και θα επεκταθούν και στους προμηθευτές, στις εφοδιαστικές αλυσίδες, αλλά και στους παραγωγούς εντός Ελλάδας».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.