ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

«Κακοκαιρία» EVA: Πώς μια φθινοπωρινή βροχούλα προβιβάστηκε σε «κατακλυσμό» για να εμφανιστεί ως «χρήσιμη» η κυβέρνηση

Πατούν ασυστόλως το κουμπί του «112» και τρομοκρατούν τους πολίτες

«Κακοκαιρία» EVA: Πώς μια φθινοπωρινή βροχούλα προβιβάστηκε σε «κατακλυσμό» για να εμφανιστεί ως «χρήσιμη» η κυβέρνηση

Σε μεγάλο φιάσκο εξελίχθηκε η πρόβλεψη για την «κακοκαιρία» EVA όπως την «βαφτίσανε» καθώς τελικά επρόκειτο για μία φθινοπωρινή βροχούλα η οποία προβιβάστηκε σε κατακλυσμό για να εμφανιστεί ως χρήσιμη η κυβέρνηση.

Δηλαδή το όλο σκηνικό εξυπηρετούσε πολιτικούς λόγους και με αυτό επιχειρήθηκε να αλλάξει η ατζέντα των ημερών η οποία για την κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη.

Κανείς δεν αρνήθηκε ότι είναι απαραίτητη η έκδοση ενός έκτακτου δελτίου κακοκαιρίας αλλά αυτό είναι τελείως διαφορετικό από το να χρησιμοποιείται ασυστόλως το «112».

Το «112» είναι μόνο για εξαιρετικά επείγουσες καταστάσεις και βεβαιωμένες επικείμενες καταστροφές.

Εστάλη λίγο πριν τις 7 το Σάββατο το απόγευμα το μήνυμα «112» για την κακοκαιρία EVA στους κατοίκους της Αττικής που ξαφνικά άρχισαν να ακούνε τον… “κόκκινο συναγερμό” (ο οποίος ήχος του προκαλεί ανακοπές καρδιάς και εγκεφαλικά καθώς όποιος τον ακούει νομίζει ότι παίζει σε δυστοπική ταινία) που οι κρατικές υπηρεσίες ανέφεραν ότι έρχεται.

Ναι, είναι Νοέμβριος, ναι, θα βρέξει, ναι, έστω, θα έχει καταιγίδες.
«Ε, και;» θα αναρωτηθεί κάποιος,

Για την κυβέρνηση είναι μια ευκαιρία να δείξει πόσο χρήσιμη είναι, τρομοκρατώντας πάλι τους πολίτες, όπως κάνει μερικά χρόνια τώρα με την (κατά)χρηση του μηνύματος “112”
Το ότι θα ξεφτίλιζαν μια διαδικασία η οποία πλέον μπορεί να γίνει επικίνδυνη, αν θυμηθούμε το παραμύθι με τον βοσκό και τον λύκο, σίγουρα δεν είναι πρωτότυπο για τη νυν κυβέρνηση.

Ορισμένοι μάλλον έχουν επιλέξει τον δρόμο του τρόμου ώστε να προσπαθούν να επιβληθούν στους πολίτες ως… «απαραίτητοι».

Αναρωτήθηκε κανείς την οικονομική ζημιά που έκαναν ,στην έτσι κι αλλιώς υπό εξαφάνιση μετά τα πλήγματα της πανδημίας και των lockdowns εστίαση, καθώς ήταν χιλιάδες οι ακυρώσεις των κρατήσεων που είχαν κάνει πολίτες προκειμένου να περάσουν όμορφα το Σάββατο τους;

Ειδικότερα τα καταστήματα εστίασης εκτός Αθηνών ήταν σα να μην άνοιξαν…

Πέραν του οικονομικού, εκατομμύρια πολιτών σε όλη την χώρα και ιδιαίτερα στο Λεκανοπέδιο Αττικής που περιμένουν πώς και πώς ένα Σάββατο για να «χρωματίσουν» την εδώ και χρόνια (μετά τις απανωτές κρίσεις από το 2010 έως σήμερα) μίζερη εβδομάδα τους, πέρασαν το βράδυ κλεισμένοι στο σπίτι βλέποντας… τηλεόραση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η περίφημη… «κακοκαιρία EVA» για την οποία έβγαλαν απανωτά έκτακτα δελτία δεν ήταν παρά μια φθινοπωρινή βροχή (από αυτές που αντικειμενικά έχουν αργήσει να έρθουν μάλιστα) αλλά στην κυβέρνηση βρήκαν ένα κουμπί, του «112» και το πατούν για τα πάντα!
 
Μάλιστα τόσο πολύ δεν είχαν σχέση οι τρομολαγνικές ειδήσεις για την “κακοκαιρία”, που μάλλον ήθελαν να κρατήσουν μέσα όλη την Αττική, που η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε να κλείσει όλους και όλους τρεις δρόμους λόγω συσσώρευσης υδάτων σε όλο το λεκανοπέδιο στον Πειραιά και στην Ελευσίνα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.