ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χρειάζονται και στοιχεία για τη νοθεία. Όχι μόνο ενδείξεις...

Εποχή Ν.Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ: Ισχυρή συγκυβέρνηση περιμένουν στο Μαξίμου – Oι ελπίδες για «διεμβολισμό» του ΣΥΡΙΖΑ

Στο Μαξίμου περιμένουν από τον Ν.Ανδρουλάκη να κερδίσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που έφυγαν για τον ΣΥΡΙΖΑ

Εποχή Ν.Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ: Ισχυρή συγκυβέρνηση περιμένουν στο Μαξίμου – Oι ελπίδες για «διεμβολισμό» του ΣΥΡΙΖΑ

Νέος πρόεδρος στο ΚΙΝΑΛ αναδείχθηκε, την Κυριακή (12/12), ο Νίκος Ανδρουλάκης αφού επικράτησε με θριαμβευτικό τρόπο έναντι του Γιώργου Παπανδρέου κατά τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών.

Η εκλογή του Ν.Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ φέρνει νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό, καθώς ναι μεν ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει δείξει ακόμη το πολιτικό και ιδεολογικό του στίγμα, ωστόσο πρόκειται για ένα νέο πολιτικό, του οποίου η μεγάλη εκλογική του νίκη, με 67,9%, δίνει αδιαμφισβήτητα νέα δυναμική στο κόμμα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι σαφή δείγματα γραφής θα υπάρξουν αυτή την εβδομάδα, κατά τη συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού στη Βουλή.

Πρόκειται για την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, στην οποία θα φανεί το στίγμα του ΚΙΝΑΛ, υπό τη νέα ηγεσία.

Εκτίμηση για έναν ισχυρό αντίπαλο του Τσίπρα

Στη ΝΔ «επενδύουν» στο γεγονός ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ένας νέος στην ηλικία πολιτικός και εκτιμούν ότι μπορεί να αποτελέσει έναν ισχυρό αντίπαλο του Αλέξη Τσίπρα.

Εκτίμηση που βασίζεται στο γεγονός ότι απευθύνονται στο ίδιο εκλογικό ακροατήριο, σε νέους ανθρώπους, στον λεγόμενο προοδευτικό χώρο, και ότι αναπόφευκτα θα συγκρουστούν… «μετωπικά».

«Θα διεμβολίσει και σε το βαθμό τον ΣΥΡΙΖΑ, μένει να το δούμε» δηλώνει στέλεχος της ΝΔ.

Δεδομένου δε ότι ένα σημαντικό ποσοστό της βάσης του ΣΥΡΙΖΑ έχει τις ρίζες του στο ΠΑΣΟΚ, περιμένουν να φανεί αν με τον Νίκο Ανδρουλάκη στα ηνία του κόμματος, οι «προσχωρήσαντες» στην Κουμουνδούρου θα επιστρέψουν ή όχι στη Χαριλάου Τρικούπη.

Κι αυτό τη στιγμή που και η ΝΔ επιχειρεί, καταρχήν, να προσεγγίσει και η ίδια τους νέους – ένα δύσκολο κοινό, το οποίο δεν είναι κοντά της, και κατά δεύτερον, την ώρα που και η ίδια επιχειρεί άνοιγμα στον κεντρώο χώρο.

Παράλληλα στο «γαλάζιο στρατόπεδο» δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο, τυχόν «ταύτιση» του «νέου» ΚΙΝΑΛ υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη, με τις θέσεις και την πολιτική της κυβέρνησης, να στρέψει στελέχη που πρόσκεινται στην πλευρά Παπανδρέου προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Από τη ΝΔ λέγεται ότι προσδοκούν να βρουν στο πρόσωπο του νέου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ έναν αξιόπιστο συνομιλητή και εκτιμούν ότι η πολιτική χειραφέτηση του χώρου αυτού μπορεί να είναι το έναυσμα για τον «επαναπατρισμό» ψηφοφόρων που τα χρόνια της μνημονιακής κρίσης μετανάστευσαν μαζικά στην Κουμουνδούρου. Και με αυτό το σκεπτικό στο Μαξίμου δείχνουν διατεθειμένοι να μην αιφνιδιάσουν με προκήρυξη πρόωρων εκλογών, έτσι ώστε, πέραν των άλλων, να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος σε όποιον εκλεγεί επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ να ανασυντάξει τον χώρο του και να προετοιμαστεί για τις εθνικές κάλπες.

Με αυτό τον τρόπο το Μαξίμου θέλει το ΚΙΝΑΛ να μπορέσει να πάρει όσον δυνατόν υψηλότερα ποσοστό, ώστε να υπάρξει μια ισχυρή συγκυβέρνηση μεταξύ ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Το τηλεφώνημα Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που επικοινώνησε χθες με τον Νίκο Ανδρουλάκη για να τον συγχαρεί για την εκλογική του νίκη. Μάλιστα ο πρωθυπουργός του ζήτησε να τα πουν σύντομα από κοντά.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή, στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει ξεκάθαρο στίγμα για το πως προσεγγίζει την αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό, με την εκλογή νέου προέδρου στο ΚΙΝΑΛ.

Αφού χαιρέτισε τη μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στην εκλογική μάχη, ο Κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι προσβλέπει το ΚΙΝΑΛ να αποτελέσει την υπεύθυνη αντιπολίτευση, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση δεν έκρυψε ποτέ ότι αναζητά ουσιαστικές, ποιοτικές προτάσεις από την αντιπολίτευση. Ελπίζω να τις ακούσει τώρα από το τρίτο κόμμα της Βουλής, γιατί το δεύτερο, δυστυχώς, αποδείχθηκε ουραγός σε αξιοπιστία. Προσδοκώ, συνεπώς, υπεύθυνη κριτική από το ΚΙΝΑΛ» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Εκτιμήσεις για δημοσκοπική άνοδο του ΚΙΝΑΛ

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι η αλλαγή σκυτάλης στη Χαριλάου Τρικούπη με την εκλογή Ανδρουλάκη θα φέρει δημοσκοπική άνοδο στο ΚΙΝΑΛ, ακόμη και διψήφια ποσοστά, ωστόσο σημειώνουν ότι… «είναι μακρύς ο εκλογικός χρόνος».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το αν θα πετύχει ο Νίκος Ανδρουλάκης να αποδυναμώσει και σε τι ποσοστό τον ΣΥΡΙΖΑ, το αν θα ενώσει ή όχι τα «στρατόπεδα» εντός του ΚΙΝΑΛ, αλλά και η ίδια η λειτουργία του κόμματος, με τον νέο πρόεδρο να μην είναι εκλεγμένος βουλευτής, και άρα απών από τις «μάχες» στην Ελληνική Βουλή, παράλληλα με τις υποχρεώσεις του στις Βρυξέλλες ως Ευρωβουλευτής, είναι κρίσιμοι παράμετροι στη πορεία του ΚΙΝΑΛ ως τις εθνικές εκλογές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.