ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Πένθος στο ΚΙΝΑΛ – Πέθανε ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Β. Αντωνόπουλος

Πένθος στο ΚΙΝΑΛ – Πέθανε ο υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Β. Αντωνόπουλος

Θλίψη σκόρπισε στην Αιτωλοακαρνανία και στο Αγρίνιο ειδικότερα η είδηση του θανάτου του παιδιάτρου Βασίλη Αντωνόπουλου, σε ηλικία 68 ετών.

Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και την Τρίτη, 23 Ιουνίου, άφησε την τελευταία του πνοή, χάνοντας τη μάχη με την επάρατη νόσο. Ο εκλιπών ήταν υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με το ΚΙΝΑΛ.

Η πολιτική του δράση ξεκίνησε από τα φοιτητικά του χρόνια. Το 1990 εκλέχθηκε πρόεδρος της Κοινότητας Μυρτιάς, για να επανεκλεγεί το 1994. Το 1996 εκλέχθηκε πρόεδρος του Συμβουλίου Περιοχής της 8ης Εδαφικής Περιφέρειας. Διετέλεσε, επίσης, πρόεδρος του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου για πέντε χρόνια.

Το 1998 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Θέρμου. Σε ό,τι έχει να κάνει με την ενασχόληση του με την αυτοδιοίκηση, τόσο το 2010 όσο και το 2014 επιχείρησε να κατέλθει στις εκλογές για τον Δήμο Αγρινίου, τελικά όμως αποσύρθηκε. Το 2010-2014 διατέλεσε αντινομάρχης Αιτωλοακαρνανίας, ενώ εξελέγη πάλι πρώτος επιλαχών βουλευτής στις εκλογές του 2015 με το ΠΑΣΟΚ τον Ιανουάριο και με την Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚΔΗΜΑΡ) το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς. Το Ιούλιο του 2019 αναδείχθηκε και πάλι πρώτος επιλαχών βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, με 3.995 σταυρούς.

Για πολλά χρόνια δραστηριοποιήθηκε στην ποδοσφαιρική ομάδα του Παναιτωλικού, στην οποία διετέλεσε και πρόεδρος, το 2003. Είχε γεννηθεί στη Μυρτιά Τριχωνίδας, από αγρότες γονείς.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου -από όπου κατάγεται- στη συνεδρίασή του εξέδωσε, με την 68/2020 απόφασή του, ομόφωνο ψήφισμα για το θάνατο του Βασίλη Αντωνόπουλου, αυτοδιοικητικού, πολιτικού και κοινωνικού παράγοντα της περιοχής, το οποίο έχει ως εξής:

«Ο Δήμαρχος Θέρμου και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμου, εκφράζοντας τη βαθιά τους θλίψη για τον θάνατο του εκλεκτού συμπολίτη μας Βασίλη Αντωνόπουλου, γιατρού, αυτοδιοικητικού, πολιτικού και κοινωνικού παράγοντα, και συνεκτιμώντας τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του (το ήθος, την εντιμότητα, την εργατικότητα, τον έμπρακτο ανθρωπισμό του και τη διάθεση άδολης προσφοράς σε όλα τα πεδία της πολυσχιδούς κοινωνικής του δράσης), την επιστημονική του κατάρτιση στον τομέα της επαγγελματικής του δραστηριοποίησης και την ανιδιοτελή υπηρέτηση του τόπου του μέσω της δραστηριοποίησής του στην αυτοδιοίκηση (Πρόεδρος Κοινότητας Μυρτιάς, Δημοτικός Σύμβουλος Θέρμου, Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας) και στην πολιτική, σε ένδειξη πένθους και προς απότιση της πρέπουσας και επιβαλλόμενης τιμής,

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αποφασίζουν ομόφωνα: Να εκφράσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για την εκδημία του στους οικείους του. Να παραστεί σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελετή της εκφοράς του και να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Να κατατεθεί στη μνήμη του ποσό 100 € στην ΕΛΕΠΑΠ Αγρινίου. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην πρώτη διά ζώσης συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Να σταλεί το παρόν ψήφισμα στους οικείους του και να δημοσιευθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τοπικό Τύπο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.