ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ανδρέας Λοβέρδος: Απορρίφθηκε η αγωγή Παπασπύρου για απαγόρευση του βιβλίου του

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου

Ανδρέας Λοβέρδος: Απορρίφθηκε η αγωγή Παπασπύρου για απαγόρευση του βιβλίου του

Απορρίφθηκε η αγωγή της πρώην επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης Μ.Παπασπύρου, η οποία ζητούσε να απαγορευθεί η κυκλοφορία του βιβλίου του Ανδρέα Λοβέρδου «Απόπειρα Δολοφονίας».

Σε δήλωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος σχολίασε πως «η απόπειρα λογοκρισίας απέτυχε».

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου

Η απόπειρα λογοκρισίας απέτυχε.
Η αγωγή της πρώην επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης Μ.Παπασπύρου απορρίφθηκε. Το αίτημά της να απαγορευθεί η κυκλοφορία του βιβλίου μου «Απόπειρα Δολοφονίας» απορρίφθηκε ομόφωνα από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Η Μ.Παπασπύρου θεώρησε ότι σε περίοδο ώριμης δημοκρατίας μπορεί να στραφεί εναντίον των Εκδόσεων Ίνδικτος, εναντίον του εκδότη Μανώλη Βελιτζανίδη και εναντίον μου και να ζητήσει μεταξύ άλλων την απαγόρευση του βιβλίου μου. Της διέφυγε, όμως, κάτι απολύτως βασικό: στις δημοκρατίες η ελευθερία του λόγου και της έκφρασης έχουν κατοχυρωθεί.

Κι ακόμη και εάν η αλήθεια ενοχλεί,
εάν η αλήθεια αποκαλύπτει,
αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί κανείς με σύμμαχο τη Δικαιοσύνη να εξαφανίσει την αλήθεια. Γιατί ο μεγεθυντικός φακός της Δικαιοσύνης βλέπει σε όλα τα σκοτάδια. Σε όλα ανεξαιρέτως.

Ο καθηγητής Αστικού Δικαίου Θεόδωρος Λύτρας και εγώ αυτοπροσώπως αποκρούσαμε με επιτυχία την αγωγή που ζητούσε την απαγόρευση του βιβλίου μου.

Έχω δεχθεί πολλά περισσότερα και άδικα χτυπήματα. Εδώ όμως το ζήτημα ξέφυγε εντελώς και από το προσωπικό και από το πολιτικό επίπεδο. Γιατί η ανωτέρω επιτέθηκε σε βιβλίο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το βιβλίο μου, όμως, Απόπειρα Δολοφονίας, Εκδόσεις Ίνδικτος θα συνεχίσει να κυκλοφορεί. Χωρίς λογοκρισία…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.