ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ν.Ανδρουλάκης: «Αν κάποιος θέλει να στείλει μήνυμα στη ΝΔ να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ – Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως χρυσός χορηγός»

«Έχω ζητήσει τη διενέργεια debate σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών»

Ν.Ανδρουλάκης: «Αν κάποιος θέλει να στείλει μήνυμα στη ΝΔ να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ – Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως χρυσός χορηγός»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Κυριακής (21/4) ανέφερε πως «αν κάποιος πολίτης θέλει να στείλει μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία, αξίζει να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ».

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως «το ΠΑΣΟΚ θα ανέβει» στις Ευρωεκλογές και αποκάλυψε ότι έχει ζητήσει τη διενέργεια debate σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε:

«Ο πρώτος λόγος είναι για να αποδοκιμάσει τη Νέα Δημοκρατία. Ο δεύτερος λόγος είναι για να έχει μια σοβαρή, ισχυρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση που θα αναγκάσει τον κ. Μητσοτάκη να αλλάξει τροπάριο, να κοιτάξει τα πραγματικά προβλήματα του ελληνικού λαού και να έχει, συγχρόνως, μια κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Και ο τρίτος λόγος είναι ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, που έχουν σταθεί δίπλα στα εθνικά και οικονομικά συμφέροντα της χώρας σταθερά σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα και τους υπόλοιπους».

Ακόμα, ο ίδιος είπε πως «έβαλα έναν στόχο, δεν καλύπτομαι από το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει, η πατρίδα μας χρειάζεται σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση» και πρόσθεσε:

«Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ο πυλώνας ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ αυτή η αλλαγή. Έχω πολλά παραδείγματα. Στην Ιβηρική χερσόνησο η Σοσιαλδημοκρατία ήταν αυτή που άνοιξε τον δρόμο για να ηττηθούν τα συντηρητικά κόμματα. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα κόμμα, το οποίο έχει όμως μια ηγεσία η οποία δεν μπορεί να εκφράσει τον κόσμο της Αριστεράς σε καμία των περιπτώσεων.

Πώς μπορείς να εκφράσεις τον κόσμο της Αριστεράς, τις πραγματικές αγωνίες των πολιτών που είναι σε δύσκολη κατάσταση, όταν στη μεγαλύτερη στεγαστική κρίση που περνάει ο λαός, πας και διαφημίζεις ένα σπίτι 2 εκατομμυρίων ευρώ και λες, μάλιστα, του δημοσιογράφου “δεν είσαι ο λογιστής μου” την ώρα μάλιστα που δεν έχεις καταθέσει πόθεν έσχες.

Ένας πολιτικός αρχηγός θα έπρεπε πριν τις εκλογές να πει: “Ορίστε, καταθέτω το πόθεν έσχες”.

Εάν το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ένα ισχυρό ποσοστό για να καλέσει στο προσκήνιο όχι στο παρασκήνιο – γιατί ακούμε πολλά σενάρια – σε προγραμματική σύγκλιση δυνάμεις όπως ανθρώπους που ψήφισαν Νέα Δημοκρατία αλλά καταλαβαίνουν ότι η αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη έχει πιάσει κόκκινο, ανθρώπους της Αριστεράς που καταλαβαίνουν ότι αυτή η ηγεσία δεν εκφράζει την Αριστερά αλλά κάτι άλλο».

«Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ανέφερε:

«Αν κάποιος πολίτης θέλει να στείλει μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία, αξίζει να ψηφίσει το ΠΑΣΟΚ, γιατί όσες ήττες έχει υποστεί το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη προέρχονται από δικές μου πρωτοβουλίες είτε στο θέμα των υποκλοπών είτε στο θέμα των Τεμπών είτε στις δημοτικές εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως χρυσός χορηγός. Για παράδειγμα, όταν αναδεικνύουμε τα ψέματα επί μια εβδομάδα του Πρωθυπουργού και των υπουργών του για τη διαρροή των email στην κα Ασημακοπούλου δείχνοντας πόσο αναξιόπιστοι είναι, και βγαίνεις και λες: “Φέρτε διεθνείς παρατηρητές”, πετάς τη μπάλα στην κερκίδα. Προτιμώ να είμαι χρήσιμος για την πατρίδα μου, παρά ένας ευχάριστος διασκεδαστής».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε και την εξωτερική πολιτική της ΝΔ, λέγοντας:

«Τη μια μέρα υποψήφιος ευρωβουλευτής ο κ. Μπελέρης με τη Νέα Δημοκρατία, την άλλη μέρα η κα Μπακογιάννη φέρνει ψήφισμα για να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης και συγχρόνως βγαίνει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας και λέει ότι δεν συμφωνεί με αυτό.

Δηλαδή η κα Μπακογιάννη και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψηφίζουν για να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ο Υπουργός Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας λέει άλλα. Είναι σοβαρή εξωτερική πολιτική; Μας εκθέτουν».

Τι είπε για συνταξιούχους και νοσοκομεία

Μάλιστα, ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε και για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας τα εξής: «Έχουμε προτείνει ένα νέο ΕΚΑΣ για 350.000 χαμηλοσυνταξιούχους για να ζουν με αξιοπρέπεια. Για τα αναδρομικά υπάρχουν κάποιες δικαστικές αποφάσεις.

Δεν μπορούμε να συμπεριφερόμαστε αλά καρτ στις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Υπάρχει μεγάλο δημοσιονομικό αποτύπωμα; Ας δοθούν τα χρήματα αυτά σε κάποιες δόσεις, σύμφωνα και με τις δυνατότητες της χώρας. […]

Καταθέσαμε τροπολογία για να λάβουν ένα σημαντικό επίδομα μητρότητας οι γυναίκες που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα και οι αγρότισσες. Η τροπολογία μας κατατέθηκε στις 24/01/2023. Η Νέα Δημοκρατία μας είπε ότι δεν γίνεται. Το έκανε ενάμιση χρόνο μετά».

Σχετικά με τα νοσοκομεία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε:

«Όπου και αν πάω στη χώρα μας συναντώ την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την αύξηση των ιδιωτικών δαπανών υγείας. Εμείς τι προτείνουμε; Αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Πρέπει να κάνουμε νέο χάρτη, αξιοποιώντας το Ταμείο Ανάκαμψης να δημιουργήσουμε παντού ισχυρά δίκτυα πρωτοβάθμιας περίθαλψης.

Πρέπει να δώσουμε τα βαρέα κι ανθυγιεινά σε γιατρούς και νοσηλευτές. Πρέπει να αυξηθούν οι μισθοί τους για να υπάρχει ένα κίνητρο να μπουν ξανά νέοι άνθρωποι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, διότι φεύγουν, κατά κύριο λόγο, προς τα ευρωπαϊκά κράτη.

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν τα απογευματινά χειρουργεία. Εμείς οι ίδιοι λέγαμε να γίνουν πριν 20 χρόνια, αλλά με χαμηλό αντίτιμο και με προσωπικό.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Δεν μπορεί να μην έχεις πρωινά, αλλά να θες να κάνεις απογευματινά, με αποτέλεσμα πολύ πιθανόν βαριά χειρουργεία να γίνονται απόγευμα και οι μικρότερες επεμβάσεις το πρωί. Άρα, δημιουργείται μια νέα κοινωνική αδικία και μια νέα στρέβλωση του συστήματος».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.