Ν.Ανδρουλάκης για Χρήστο Οικονόμου: «”Έφυγε” αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη στο ΕΣΥ»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του

Ν.Ανδρουλάκης για Χρήστο Οικονόμου: «”Έφυγε” αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη στο ΕΣΥ»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης σε μια αποχαιρετιστήρια δήλωσή του εξέφρασε τη θλίψη για την απώλεια του πρώην υπουργού του κόμματος, Χρήστου Οικονόμου, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 89 ετών.

Υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος του κόμματος και «δημοκράτης και αφοσιωμένος αγωνιστής της Δημοκρατικής Παράταξης» δήλωσε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης για να αναφέρει στη συνέχεια ότι άφησε «σπουδαία παρακαταθήκη ως υφυπουργός Υγείας επί Ανδρέα Παπανδρέου με την τεράστια και πολύτιμη συνεισφορά του στην οργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μίας εκ των μεγαλύτερων μεταρρυθμίσεων του ΠΑΣΟΚ».

Επισημάνθηκε χαρακτηριστικά η «εντιμότητα, εργατικότητα και το πολιτικό ήθος» που τον διέκρινε, κάνοντάς τον να ξεχωρίζει τόσο εντός όσο και εκτός της πολιτικής σκηνής, μένοντας μάλιστα ως το τέλος στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Κλείνοντας, ο κ.  Ανδρουλάκης εξέφρασε τα ειλικρινή και θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με θλίψη αποχαιρετώ τον Χρήστο Οικονόμου, έναν αφοσιωμένο αγωνιστή της Δημοκρατικής Παράταξης και βαθιά δημοκράτη, που έφυγε από τη ζωή.

Ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, εκλεγόταν ανελλιπώς βουλευτής επί 23 χρόνια, αφήνοντας σπουδαία παρακαταθήκη ως υφυπουργός Υγείας επί Ανδρέα Παπανδρέου με την τεράστια και πολύτιμη συνεισφορά του στην οργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μίας εκ των μεγαλύτερων μεταρρυθμίσεων του ΠΑΣΟΚ.

Η εντιμότητα, η εργατικότητα και το πολιτικό του ήθος ήταν στοιχεία, που τον ξεχώριζαν τόσο εντός όσο και εκτός του στίβου της πολιτικής, από τον οποίο αποχώρησε οικειοθελώς, μένοντας πάντοτε όμως, μέχρι και την τελευταία στιγμή, στο πλευρό του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης με τις προοδευτικές του θέσεις και ιδέες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.