ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Οικονόμου

Από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ εκλέγονταν ανελλιπώς βουλευτής από το 1977 έως και το 2000

«Έφυγε» από τη ζωή ο πρώην υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Οικονόμου

«Έφυγε» από τη ζωή πρώην υφυπουργός Χρήστος Οικονόμου, πατέρας του νέου βουλευτή Γιώργου Οικονόμου.

Ο αποκαλούμενος «πατριάρχης» του τοπικού ΠΑΣΟΚ Χρήστος Οικονόμου, «Κίτσος» όπως τον αποκαλούσαν οι Τρικαλινοί, πέθανε το πρωί του Σαββάτου 27 Μαΐου, σε ηλικία 88 ετών.

Από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΣΟΚ εκλέγονταν ανελλιπώς βουλευτής από το 1977 έως και το 2000 οπότε και αποσύρθηκε από την ενεργό πολιτική, επιλέγοντας έναν ρόλο θεωρητικού της παράταξης. Εκ των στενών συνεργατών του Ανδρέα Παπανδρέου, διετέλεσε υφυπουργός Υγείας το 1987 και συνετέλεσε τα μέγιστα στην οργάνωση του ΕΣΥ. Ψυχίατρος και ιδιοκτήτης κλινικής στα Τρίκαλα, με τη σύζυγό του Ρένα απέκτησαν δυο παιδιά, τον Γιώργο Οικονόμου-ο οποίος, τραγική ειρωνία, ορκίζεται την Κυριακή βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-παντρεμένο με τη Βασίλκα Μερεντίτη (κόρη της πρώην βουλευτού Σούλας Μερεντίτη) και τη Βάσια Οικονόμου, σύζυγο Μιχάλη Δερπανόπουλο, οι οποίοι του χάρισαν εγγονάκια.

Μέχρι και προ μηνός παρέμενε ακμαίος και σχολίαζε σε στέκια της πόλης την πολιτική κατάσταση, ωστόσο η υγεία του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση τις τελευταίες ημέρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.