ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτός ο Βαρτζόπουλος (και «καραμανλικός» τρομάρα του) πόσα «κιλά» πολιτικά χαζός είναι;

ΠΑΣΟΚ για ΟΑΚΑ: «Ένα ακόμη παράδειγμα της έλλειψης σχεδιασμού της κυβέρνησης»

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «πρόκειται για ακόμη μια παταγώδη αποτυχία του ''επιτελικού'' κράτους»

ΠΑΣΟΚ για ΟΑΚΑ: «Ένα ακόμη παράδειγμα της έλλειψης σχεδιασμού της κυβέρνησης»

Το πρόβλημα που έχει προκύψει με το ΟΑΚΑ σχολιάζει με ανακοίνωσή του και το ΠΑΣΟΚ εξαπολύοντας «πυρά» στην κυβέρνηση.

Σε κοινή τους δήλωση, ο Αναστάσιος Νικολαΐδης, Βουλευτής Νομού Δράμας του ΠΑΣΟΚ και Υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Αθλητισμού, και Θανάσης Ζαννιάς, Γραμματέας Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ, αναφέρουν ότι πρόκειται για ακόμη μια παταγώδη αποτυχία του «επιτελικού» κράτους.

Τονίζουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης το καλοκαίρι του 2021 έλεγε πως το ΟΑΚΑ θα είναι διαφήμιση της Ελλάδας, ενώ ζητούν από το υπ. Αθλητισμού να παρέχει προσωρινή στέγη σε άλλες εγκαταστάσεις.

Επίσης αναφέρουν πως «οι πολίτες αξίζουν ασφαλείς και λειτουργικές αθλητικές εγκαταστάσεις».

Αναλυτικά η κοινή τους δήλωση:

Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη βαθιά μας ανησυχία και την έντονη δυσαρέσκεια για τις αρνητικές εξελίξεις στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Η ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα της μελέτης για το πρόβλημα στατικής επάρκειας στο στέγαστρο αποτελεί σοβαρή απόδειξη αδιαφορίας και αμέλειας όσων είχαν την ευθύνη του Σταδίου τα τελευταία χρόνια και όφειλαν να δουλέψουν αποτελεσματικά ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο αυτό.

Το γεγονός ότι το στάδιο έκλεισε για άγνωστο χρονικό διάστημα αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος, δημιουργώντας κατά συνέπεια μεγάλο ζήτημα στον προγραμματισμό αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα της έλλειψης σχεδιασμού της κυβέρνησης για τον Αθλητισμό.

Το ΟΑΚΑ, η Ακρόπολη του Αθλητισμού, δεν πρέπει να έχει την τύχη των υπόλοιπων Ολυμπιακών Ακινήτων, τα οποία σήμερα εντελώς παραμελημένα, είτε υπολειτουργούν είτε παραμένουν χρόνια υπό εγκατάλειψη.

Πρόκειται για μια ακόμη παταγώδη αποτυχία του «επιτελικού» κράτους, ένα ακόμη κατόρθωμα στη μακρά λίστα των «επιτυχιών» του. Αναμένουμε σαφείς εξηγήσεις από πλευράς κυβέρνησης για το πώς από το «όραμα» το 2021 για «ένα υπερσύγχρονο ΟΑΚΑ, υπερτοπικό πόλο αθλητικού, πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού, με εθνική εμβέλεια, φτάσαμε σήμερα σε ένα σφραγισμένο με λουκέτο ΟΑΚΑ*.

Στη σχετικη παρουσίαση το καλοκαίρι του 2021 ο Πρωθυπουργός επαιρόταν ότι «το ΟΑΚΑ 2.0, θα είναι η ζωντανή διαφήμιση της Ελλάδας». Σήμερα, δύο χρονιά μετά, κανείς δεν θέλει να σκεφθεί τι θα συνέβαινε αν παρουσιαζόταν κάποιο πρόβλημα στη διάρκεια ενός αγώνα με 60.000 θεατές μέσα στο γήπεδο.

Καλούμε την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν άμεσα για την αποκατάσταση του Σταδίου.

Πρέπει να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για να επιτευχθεί το γρηγορότερο δυνατόν η επαναχρησιμοποίησή του ΟΑΚΑ από αθλητές και συλλόγους. Υπάρχουν πολλά αθλητικά σωματεία σε διαφορετικά αθλήματα που πληρώνουν για τη χρήση του και που θα παραμείνουν άστεγα για άγνωστο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου το Υπουργείο οφείλει να τους παρέχει προσωρινή στέγη σε άλλες εγκαταστάσεις.

Πέραν αυτού, είναι επιτακτική η ανάγκη να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τον τρόπο διαχείρισης του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων στη χώρα μας, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Η κυβέρνηση οφείλει επίσης να παρουσιάσει αναλυτικό σχεδιασμό για την διάσωση όσων ολυμπιακών εγκαταστάσεων έχουν αφεθεί στη τύχη τους. Οι πολίτες αξίζουν ασφαλείς και λειτουργικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ΠΑΣΟΚ το 1982 ολοκλήρωσε και ανάπτυξε τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ, τις προσάρμοσε για τις ανάγκες του «Αθήνα 2004» και σήμερα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπαίνει πάλι μπροστά για να στηρίξει τον δημόσιο χαρακτήρα τους, με βαθιά πίστη πως ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.