ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

ΠΑΣΟΚ: Θέτει προϋποθέσεις για να ψηφίσει την αλλαγή του άρθρου 16

Τι δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: Θέτει προϋποθέσεις για να ψηφίσει την αλλαγή του άρθρου 16

Το ΠΑΣΟΚ έθεσε προϋποθέσεις για να ψηφίσει την αλλαγή του άρθρου 16 του Συντάγματος ώστε να επιτραπεί η ίδρυση των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Σε δηλώσεις του από την Ολομέλεια ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζιος ξεκαθάρισε πως για να ψηφίσει το κόμμα του την αναθεώρηση που αφορά και τα μη κρατικά πανεπιστήμια, θα πρέπει πρώτα η κυβέρνηση να συζητήσει για το περιεχόμενο των αλλαγών που θα προωθηθούν.

«Θέλουμε να είμαστε σαφείς και κρυστάλλινοι. Επειδή δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ειδικά μετά από αυτές τις δηλώσεις σας λέω το εξής για να είμαστε καθαροί.

Η συναίνεση μας στην συνταγματική αναθεώρηση θα παραχθεί μετά από συζήτηση και συναίνεση στο περιεχόμενο της διάταξης όχι στο αν θα αναθεωρήσουμε αλλά στο πώς θα το αναθεωρήσουμε.

Εμείς δεσμευόμαστε για την αναθεώρηση του άρθρου 16 ώστε να υπάρχει δυνατότητα ίδρυσης μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων. Εσείς δεσμεύεστε το ίδιο; Να μας απαντήσετε έως το τέλος συνεδρίασης αν δεσμεύεστε σε αυτό που εμείς λέμε πολλά έτη τώρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Στον Δημήτρη Μάντζο απάντησε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης που είπε μεταξύ άλλων πως «αυτή τη στιγμή βιώσαμε 6η κυβίστηση του ΠΑΣΟΚ. Κύριε Μάντζο είπατε ότι αν είναι προτείνουσα αυτή η βουλή δεν θα ψηφίσετε επειδή δεν μας εμπιστεύεστε.

Καταρχάς ευχαριστούμε που λέτε ότι θα είμαστε κυβέρνηση ξανά. Λέτε ότι δεν θα ψηφίσετε επικυρώνει αυτό το γιατί εφόσον υπήρχε ζωτικός χώρος για παραρτήματα το πράξαμε. Η Ελλάδα δεν έχει περιθώριο να περιμένει πότε θα συμφωνούσατε».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Νωρίτερα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πως «δεν μπορούμε να σας παρακολουθήσουμε, κύριε Ανδρουλάκη, από τις πιρουέτες σας και τις οβιδιακές σας μεταμορφώσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.