ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τα 49 χρόνια από την ίδρυσή του «κλείνει» σήμερα το ΠΑΣΟΚ – Ο Ν.Ανδρουλάκης θα μιλήσει στο Ζάππειο

Η «γενέθλια» ανακοίνωσή του

Τα 49 χρόνια από την ίδρυσή του «κλείνει» σήμερα το ΠΑΣΟΚ – Ο Ν.Ανδρουλάκης θα μιλήσει στο Ζάππειο

Το ΠΑΣΟΚ, σήμερα Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου γιορτάζει τη συμπλήρωση 49 χρόνων από την ίδρυσή του.

Μάλιστα, οι φετινές του εκδηλώσεις ξεκινούν το απόγευμα στις 18:00 στο περιστύλιο του Ζαππείου όπου θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Σύγχρονες προκλήσεις: Κλιματική αλλαγή, φυσικές καταστροφές και βιώσιμη ανάπτυξη».

Ομιλητές θα είναι ο Χάρης Δούκας, καθηγητής ενεργειακής και περιβαλλοντικής πολιτικής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ο Μιχάλης Χάλαρης, γραμματέας Τομέα Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, η Ευανθία Σισμάνογλου Project Manager στην εταιρεία EV Loader (startup για τα ηλεκτρικά οχήματα) και ο Γιώργος Καραμανώλης, σύμβουλος Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Καινοτομίας & Τεχνολογίας, συντονιστής της δράσης Ψηφιακή Κοινωνία – Digital Society. Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Στις 20:00 στον προαύλιο χώρο του Ζαππείου αναμένεται η πολιτική ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στο πλαίσιο της φεστιβαλικής ατμόσφαιρας που είχε επικρατήσει και κατά τους εορτασμούς της 3ης του Σεπτέμβρη πέρυσι, θα ακολουθήσει συναυλία με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Νίκο Ζιώγαλα και Γιάννη Γιοκαρίνη.

Η «γενέθλια» ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ:

Μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του φετινού καλοκαιριού, η απαίτηση για ένα σύγχρονο, αποτελεσματικό πλαίσιο διακυβέρνησης και για καινοτόμες πολιτικές, που εγγυώνται την βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και ένα διαφορετικό πρότυπο ευημερίας με κοινωνική συνοχή, αποτελεί αναγκαία συνθήκη πραγματικής πολιτικής αλλαγής σ’ ένα ευνομούμενο κράτος δικαίου.

Το οφείλουμε στη νέα γενιά. Την κινητήριο δύναμη που θα εξελίξει και θα εκσυγχρονίσει τη χώρα. Σ ‘ αυτή τη γενιά, η οποία καλείται να ανταπεξέλθει και να δημιουργήσει μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Οι αυταρχικές δυνάμεις πολλαπλασιάζονται, τα ανθρώπινα δικαιώματα καταπατώνται, η κλιματική κρίση συνιστά μείζονα απειλή και οι οικονομικές ανισότητες γιγαντώνονται. Οφείλουμε να στηρίξουμε αυτη την γενιά, μέσω μιας προσεκτικά σχεδιασμένης – στοχευμένης πολιτικής, που θα της παράσχει τα απαραίτητα εφόδια και κίνητρα για την πραγμάτωση των ονείρων και των στόχων της.

Οδηγός του κινήματός μας υπήρξαν πάντοτε οι αξίες της ιδρυτικής μας διακήρυξης, η προσήλωση στις αρχές της Δημοκρατίας και της Κοινωνικής Δικαιοσύνης. Αυτό ορίζει το ήθος της πολιτικής μας και αποτελεί τη βάση της ενότητάς μας.

49 χρόνια μετά, επιβάλλεται να θυμόμαστε ότι η Δημοκρατία ποτέ δεν είναι ασφαλής και δεδομένη. Είναι θέμα μόνιμου αγώνα, όπως έλεγε και ο μεγάλος απών, ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Οι ρίζες του Κινήματος μας, πηγαίνουν πολύ πίσω στο χρόνο. Συνδέονται με την εδραίωση της σύγχρονης Ελλάδας. Το ΠΑΣΟΚ, με την συνεπή εθνική στάση και την παραγωγική του πολιτική, αποτέλεσε και θα αποτελεί μόνιμο προασπιστή της εθνικής υπερηφάνειας, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Το ΠΑΣΟΚ ιδρύθηκε για να υπηρετεί το λαό και τη Δημοκρατία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και αυτό δεν το ξεχνάμε ποτέ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.