ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση θα υποβαθμίσει την ικανοποίηση των βασικών λαϊκών αναγκών»

ΚΚΕ: «Η κυβέρνηση θα υποβαθμίσει την ικανοποίηση των βασικών λαϊκών αναγκών»

Το ΚΚΕ εξαπέλυσε “επίθεση” κατά της κυβέρνησης για την πολιτική που ακολουθεί, η οποία αναμένεται να υποβαθμίσει την ικανοποίηση των βασικών λαϊκών αναγκών.

Παράλληλα, κάλεσαν σε διεκδίκηση αυξήσεων σε μισθούς, προστασία της υγείας, μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία.

Συγκεκριμένα, σε τοποθέτησή του στην ΕΡΤ1, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Καραθανασόπουλος, σημείωσε πως «το ηλεκτρικό ρεύμα αυξάνεται από την πολιτική “απελευθέρωσης της Ενέργειας” και την “πράσινη μετάβαση” που πιστά υπηρέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και υπηρετεί η ΝΔ».

Τόνισε ότι «η απολιγνιτοποίηση έγινε για τη στήριξη των αρπακτικών της “πράσινης ενέργειας” και πλέον χρησιμοποιείται το φυσικό αέριο, που είναι εισαγόμενο, με αποτέλεσμα να εκτοξεύεται η τιμή του ρεύματος και να αυξάνεται η ενεργειακή εξάρτηση της χώρας».

Συμπλήρωσε πως μπορεί η κυβέρνηση να μιλά για ανάπτυξη και υψηλούς ρυθμούς, «όμως αυτή η ανάπτυξη είναι ματωμένη: Στηρίχθηκε σε μια αγορά εργασίας που οδηγεί σε ζούγκλα ιδιαίτερα για τους νέους, την οποία διαμόρφωσαν οι πολιτικές όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν» και πρόσθεσε ότι «από αυτή την ανάπτυξη ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα, θα δει τη θέση του να υποβαθμίζεται ακόμα περισσότερο όσον αφορά την ικανοποίηση βασικών αναγκών».

«Άρα, πρέπει να συγκρουστούμε με τις αιτίες που διαμορφώνουν τα προβλήματα που βιώνει ο λαός και οι αιτίες είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών του κεφαλαίου» τόνισε.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε και στις μετεγγραφές στελεχών μεταξύ των αστικών κομμάτων, λέγοντας ότι είναι προϊόν «της κοινής αντίληψης και της κοινής στρατηγικής ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, κομμάτων που συμφωνούν με την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή».

Ερωτηθείς για τον βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνο Μπογδάνο, ανέφερε ότι «με ασφαλίτικο και απαράδεκτο τρόπο έβγαλε, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, προσωπικά δεδομένα παιδιών στο διαδίκτυο και πρόσθεσε ότι είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης και της ΝΔ που αποδέχονται τέτοιες συμπεριφορές» και υπενθύμισε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει, αλλά η τρίτη, παίζοντας τον ρόλο του ασφαλίτη και καταδίδοντας πρόσωπα, πράγματα και καταστάσεις».

Σοφιανός: Ο λαός να διεκδικήσει αυξήσεις σε μισθούς, προστασία της υγείας, μέτρα για ανοιχτά και ασφαλή σχολεία

Την «εγκληματική πολιτική διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση», κατήγγειλε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση δεν έλαβε κανένα μέτρο στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς, στους χώρους δουλειάς, προσάρμοσε τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις ανάγκες του τουριστικού και ξενοδοχειακού κεφαλαίου και τώρα φθάνουμε και στο κλείσιμο των εμβολιαστικών κέντρων».

«Πρέπει να υπερασπιστούμε την ασφάλεια και την υγεία του λαού, να απαιτήσουμε γενικευμένη εμβολιαστική κάλυψη του λαού με σοβαρή επιστημονική ενημέρωσή του και φυσικά να μην δεχτούμε να πληρώσουμε για άλλη μια φορά τις συνέπειες από αυτή την πολιτική γιατί ήδη οι συνέπειες αυτές είναι βαριές και όσον αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, την κατάσταση στα νοσοκομεία, όλα αυτά, δηλαδή, που φέρουν την σφραγίδα της πολιτικής της κυβέρνησης» τόνισε.

Όσον αφορά την οικονομία, επισήμανε ότι «κλιμακώνεται η επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα των εργαζομένων καθώς τις επόμενες μέρες ξεκινούν οι πλειστηριασμοί, το όργιο των ανατιμήσεων και των αυξήσεων είναι εδώ, όπως και οι συνέπειες της ανεργίας».

«Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, η άμεση εναλλακτική λύση είναι ο λαός να αντιδράσει, να διεκδικήσει αυξήσεις στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, προστασία από την πανδημία με την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και συνολικά μέτρα για να μείνουν ανοιχτά και ασφαλή τα σχολεία.

Αυτά δεν πρόκειται να τα δώσει ο κ. πρωθυπουργός, ο οποίος μπαίνει στη λογική τη μια να δίνει 150 ευρώ και την άλλη να δίνει gigabyte για να προσελκύσει τη νεολαία, την ώρα που υπάρχει ακρίβεια που τσακίζει το λεηλατημένο εισόδημα, της λαϊκής, της μέσης οικογένειας, μιλά για να μοιράσει κάποια διαμερίσματα στους νέους, την ίδια ώρα που ξεκινούν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας», είπε ο Ν. Σοφιανός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Απέναντι σε αυτό το τοπίο το οποίο είναι καταθλιπτικό αν το συνδυάσει κανείς και με τη συζήτηση από πλευράς της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κυριολεκτικά κάτι διαφορετικό, εναλλακτικό δεν έχει να δώσει, δίνεται η δυνατότητα σε ένα κόσμο να σκεφτεί, να αντιδράσει να πάρει πάνω του την υπόθεση, να υπερασπιστεί το εισόδημά του, τη δουλειά του και τα εργασιακά του δικαιώματα» κατέληξε ο κ. Σοφιανός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.