Τη βούληση του ΚΚΕ να ερευνηθεί διεξοδικά το δάνειο του αν. υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη από την Τράπεζα της Ελλάδος, εξέφρασε ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος.

Ερωτηθείς για την υπόθεση του δανείου ο κ. Καραθανασόπουλος υποστήριξε, μιλώντας στην ΕΡΑ, ότι «βεβαίως έχει ανακύψει ένα ζήτημα που εμείς θα θέλαμε να εξετάσει με τους ελεγκτικούς της μηχανισμούς η Τράπεζα της Ελλάδος, προκειμένου να φανεί αν είναι σύννομη ή όχι η παροχή του συγκεκριμένου δανείου στον κ. Πολάκη».

Το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στον διάλογο ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα -που φέρεται ότι ηχογράφησε παράνομα ο αν. υπ. Υγείας- λέγοντας ότι «υπάρχουν αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές για να κρίνουν αν υπήρξε υποκλοπή ή όχι» καθώς και ότι η υπόθεση φανερώνει την ευρύτερη «σαπίλα του πολιτικού συστήματος».

Ο κ. Καραθανασόπουλος εξαπέλυσε πυρά στον Παύλο Πολάκη και για τις «τεράστιες ελλείψεις, την υποβάθμιση υπηρεσιών και την εμπορευματοποίηση» στον τομέα της Υγείας και καταλήγοντας σχολίασε τις εξηγήσεις του αν. υπουργού Υγείας:

«Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι πήρε το δάνειο αυτό επειδή δεν τα βγάζει πέρα με 7.000 τον μήνα. Φανταστείτε μια λαϊκή οικογένεια, η οποία έχει και παιδιά να σπουδάσει σε άλλη πόλη και που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της με την πολιτική που ασκεί η συγκεκριμένη κυβέρνηση» είπε σε δηκτικό τόνο ο Νίκος Καραθανασόπουλος.

«Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ»

Ερωτηθείς, τέλος, για τη διαφαινόμενη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει έναν κεντροαριστερό πόλο, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Εμείς είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Βεβαίως πασοκοποιείται. Είναι φυσικό να υπάρχουν όλες αυτές οι μετεγγραφές από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ εφάρμοσε και συνέχισε την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ».