ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Χ.Σπίρτζης: «Είμαι εξοργισμένος με την απόφαση για το Μάτι – Έχει ευθύνη ο τότε υπ.Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκας»

«Το Μάτι και τα Τέμπη δεν έχουν καμία σχέση»

Χ.Σπίρτζης: «Είμαι εξοργισμένος με την απόφαση για το Μάτι – Έχει ευθύνη ο τότε υπ.Προστασίας του Πολίτη Ν.Τόσκας»

Ο Χρήστος Σπίρτζης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μιλώντας το πρωί της Μεγάλης Τρίτης (30/4), για την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, το οποίο καταδίκασε μόλις τους 6 από τους 21 κατηγορούμενους την τραγωδία στο Μάτι με τους 104 νεκρούς δήλωσε «εξοργισμένος».

Αποδίδοντας την πολιτική ευθύνη στον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα και αποφεύγοντας να αναφέρει αν «βαραίνεται» και ποινικά, επεσήμανε ότι:

«Είμαι εξοργισμένος για τη δικαστική απόφαση. Το Μάτι και τα Τέμπη δεν έχουν καμία σχέση.

Από εκεί και πέρα, αν ο εισαγγελέας ζητήσει την αναβάθμιση των κατηγοριών σε κακούργημα, προφανώς θα υπήρχαν κατηγορίες άλλης βαρύτητας και φύσεως.

Άρα, αυτό που προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας που ψηφίσθηκε το 2019, δεν έχει να κάνει με το αν κατηγορείται κάποιος για πλημμέλημα ή κακούργημα, αυτό αφορά τη λειτουργία της Δικαιοσύνης».

Να υπενθυμιστεί πως χθες Μ.Δευτέρα, το δικαστήριο επέβαλε στους έξι καταδικασθέντες, ποινές από 3 έως 111 χρόνια συνολικά, μόνο που δεν πρόκειται να μπει κανένας στην φυλακή!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ποινές είναι εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ η ημέρα με τους κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν να καλούνται να πληρώσουν περίπου 40.000 ευρώ και ήδη οι κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.