ΚΚΕ: «Παρουσία-ντεκόρ του Έλληνα Πρωθυπουργού στη συνάντηση με τον Ντ.Τραμπ»

ΚΚΕ: «Παρουσία-ντεκόρ του Έλληνα Πρωθυπουργού στη συνάντηση με τον Ντ.Τραμπ»

Το ΚΚΕ, σχολιάζει με σχετική του ανακοίνωση τη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ για τη συνάντηση

«Η συνάντηση Τραμπ-Μητσοτάκη ήταν η επίσημη και πανηγυρική χρεοκοπία της πολιτικής των κομμάτων του ευρωατλαντικού τόξου, ότι η δήθεν προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας περνάει μέσα από τη στήριξη των επικίνδυνων αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών. Ήταν η επίσημη και πανηγυρική χρεοκοπία της τακτικής του εφησυχασμού, που καλλιέργησε τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και η σημερινή της ΝΔ, για τους ισχυρούς τάχα «συμμάχους» που θα αποτελέσουν ασπίδα ενάντια στην τουρκική επιθετικότητα» αναφέρει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του για τη συνάντηση Τράμπ-Μητσοτάκη.

ΚΚΕ: Παρουσία-ντεκόρ του Ελληνα Πρωθυπουργού
«Η παρουσία – ντεκόρ του Έλληνα πρωθυπουργού ενώπιον των πολεμικών απειλών Τραμπ εναντίον του Ιράν είναι ενδεικτική του ρόλου, που επιφυλάσσουν για την Ελλάδα οι ΗΠΑ, εκείνου του ορμητηρίου τους για να υλοποιούν τα σχέδια τους στην ευρύτερη περιοχή» επισημαίνει το ΚΚΕ και προσθέτει: «την ίδια στιγμή η εκκωφαντική σιωπή -για μια ακόμη φορά- ενός Αμερικάνου προέδρου απέναντι στην επιθετικότητα της Τουρκίας, δείχνει ότι αυτό που τους νοιάζει είναι να μη διαταραχθεί η συνοχή του ΝΑΤΟ, και μάλιστα σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι ανταγωνισμοί και αυξάνουν οι κίνδυνοι πολεμικής εμπλοκής. Αυτή η πολιτική είναι που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη συνδιαχείριση στην Ανατολική Μεσόγειο υπό την εποπτεία των Αμερικάνων».

ΚΚΕ: Οι εξελίξεις είναι πολύ ανησυχητικές
Το Κομμουνιστικό Κόμμα εκτιμά ότι «οι εξελίξεις είναι πολύ ανησυχητικές» και προσθέτει ότι «εδώ και καιρό είχε προειδοποιήσει σχετικά, την ώρα που οι ελληνικές κυβερνήσεις κορόιδευαν τον ελληνικό λαό, καθησυχάζοντας για τη στάση των ΗΠΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα πρωτοστάτησε στο ξέπλυμα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Τα πρόσφατα γεγονότα στη Μέση Ανατολή, οι απειλές εναντίον του Ιράν και ο κίνδυνος γενικευμένης ανάφλεξης, με τη συμμετοχή της Ελλάδας, το επιβεβαιώνουν».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, σημειώνει ότι «τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η λαϊκή πάλη:

  • Για να ακυρωθεί η συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ και να κλείσει τώρα η βάση της Σούδας και όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις στην Ελλάδα.
  • Για να μην χρησιμοποιηθεί η χώρα μας ως ορμητήριο ή προγεφύρωμα πολεμικών επεμβάσεων. Να αποδεσμευτεί η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.
  • Για να σταματήσει κάθε στρατιωτική συνεργασία με το κράτος- τρομοκράτη του Ισραήλ.
  • Για να δυναμώσει η αλληλεγγύη με τους άλλους λαούς ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και οργανισμούς».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.