ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Δ.Κουτσούμπας: «Η ελληνική οικονομία έχει αντοχές για εξοπλιστικά προγράμματα αλλά όχι για να στηρίξει το λαό»

Ο ΓΓ του ΚΚΕ εξήγησε γιατί δεν θα παραστεί κανείς από την παράταξή του στην ομιλία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Δ.Κουτσούμπας: «Η ελληνική οικονομία έχει αντοχές για εξοπλιστικά προγράμματα αλλά όχι για να στηρίξει το λαό»

Ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μίλησε για την ακρίβεια λέγοντας ότι «ο λαός τρώει τη μια κατραπακιά μετά την άλλη» και συμπλήρωσε ότι τόσο τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση, όσο και οι προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν προσφέρουν ουσιαστικά τίποτα.

Ο κ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία έχει αντοχές για τη μείωση της φορολογίας των μονοπωλίων και για εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά δεν έχει αντοχές για να παρθούν απαραίτητα μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά και η επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας και τα καύσιμα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας, η χώρα μας συνεισφέρει 4 δισ ευρώ κάθε χρόνο στο ΝΑΤΟ για την υλοποίηση των νατοϊκών σχεδιασμών, αλλά δεν έχει λεφτά για να ανακουφίσει την ελληνική κοινωνία από την επέλαση της ακρίβειας και των ανατιμήσεων.

Ξεκαθάρισε ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν θα είναι σήμερα παρόντες στη Βουλή για την ομιλία του Ζελένσκι, λέγοντας ότι θα ήταν αδιανόητο να χειροκροτήσουν έναν πολιτικό που έχει κηρύξει στελέχη του ΚΚΕ ανεπιθύμητους στην Ουκρανία, απλά γιατί έδωσαν το «παρών» σε συγκέντρωση αντιπολιτευόμενου κόμματος. Παράλληλα τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έχει κηρύξει παράνομο το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ουκρανίας, όπως και τα περισσότερα κόμματα που τον αντιπολιτεύονται.

Έσπευσε όμως να ξεκαθαρίσει ότι το ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή καταδίκασε τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία και τόνισε ότι «με τον Πούτιν είμαστε σε αντίπαλα στρατόπεδα», φέρνοντας σαν παράδειγμα τη ρωσική επέμβαση στο Καζακστάν.

Υπογράμμισε ότι είναι αντίθετος με τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα και ότι αυτές έγιναν κατόπιν πιέσεων από το ΝΑΤΟ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος ήταν κατηγορηματικός αποκλείοντας το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας είτε με ΝΔ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι τα μισά νομοσχέδια που έχει φέρει η ΝΔ στη Βουλή τα έχει ψηφίσει κι ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 75% αυτών τα έχει ψηφίσει και το ΚΙΝΑΛ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.