ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Λένε οι ΛΟΑΤΚΙ ότι 1 στους 5 απο την «Generation Z» είναι «δικός τους». Με το επίδομα λοχείας (!) που τους δίνει η κυβέρνηση σύντομα θα γίνουν 3 στους 5 λόγω φτώχειας

Δ.Κουτσούμπας: «Κοροϊδία η επιστολή του Κ.Μητσοτάκη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν»

Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ υπογράμμισε πως η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ

Δ.Κουτσούμπας: «Κοροϊδία η επιστολή του Κ.Μητσοτάκη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν»

«Κοροϊδία» χαρακτήρισε την επιστολή του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.Δ., Κυριάκου Μητσοτάκη, στην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την ακρίβεια, ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, το Σάββατο (25/05).

Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε: «Και εγώ αναρωτήθηκα στην αρχή αν πήρε στον κ. Μητσοτάκη 32 χρόνια να καταλάβει τι ψήφισε κι αυτός και οι υπόλοιποι της Ν.Δ., αλλά και τα άλλα κόμματα πλην του ΚΚΕ το 1992 με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ για την ελευθέρια κίνησης εμπορευμάτων και κεφαλαίων.

Υπέγραψαν την ασυδοσία των πολυεθνικών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που για τα κέρδη τους δεν διστάζουν και να ανεβάζουν τις τιμές όπου τους βολεύει για να έχουν περισσότερα κέρδη. Οι πολυεθνικές οδηγούν εκεί και το ξέρει πολύ καλά η κ. φον ντερ Λάιεν γιατί αυτή είναι η ”αναγκαιότητα” ύπαρξης της Ε.Ε.

Γι’ αυτό υπάρχει η Ε.Ε. για να υπερασπίζεται αυτά τα συμφέροντα, των πολυεθνικών και των λόμπι. Κοροϊδία ήταν επιστολή του κ. Μητσοτάκη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Εμείς δεν αντιμετωπίζουμε μοιρολατρικά τα πράγματα και τις καταστάσεις, γιατί ξέρουμε ότι μπορούν να αλλάξουν. Η Ε.Ε με την συνθήκη που υπάρχει και με τα συμφέροντα των λίγων που εξυπηρετεί γίνεται όλο και χειρότερη, άρα η διέξοδος βρίσκεται μόνο στην πολιτική πρόταση που κάνει το ΚΚΕ που είναι και η μόνη ρεαλιστική.

Ξεκινώντας από τα άμεσα ζητήματα, από την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης είναι μια ”ανάσα” που δεν λύνει το πρόβλημα. Από εκεί και πέρα, μιλάμε για την πράσινη μετάβαση, αλλά εδώ έχει επιπτώσεις συγκεκριμένα στην ελληνική οικονομία και στον λαό. Είναι και η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) της Ε.Ε. που εκτίναξε το κόστος παραγωγής για τον αγρότη».

Με ανάρτηση στο TikTok, την πρώτη του στη δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, σχολίασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών.

Σχετικά με την απόφαση να δημιουργήσει λογαριασμό στην δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, αφού διευκρίνισε ότι και το κόμμα του ΚΚΕ διαθέτει λογαριασμούς σε όλα τα social media, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε:

«Είναι χρήσιμο και μπορεί να βοηθήσει στην επικοινωνία, αλλά δεν το χρησιμοποιούμε με υπερβολή αυτό το μέσο επικοινωνίας. Και δεν το χρησιμοποιούμε για προσωπικά ζητήματα. Ήθελα να μιλήσω με αυτό τον τρόπο στην νεολαία που ανέδειξαν την Πανσπουδαστική για τρίτη συνεχή χρονιά πρώτη δύναμη στα πανεπιστήμια όλης της χώρας. Τα μηνύματά μου μένουν, γιατί έχουν ουσία».

«Το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο χειροτέρεψε την κατάσταση»

Για την κατάσταση που επικρατεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που ”βομβαρδίζονται” από εισφορές και φόρους σε συνδυασμό με τις αυξήσεις μισθών που καλούνται να δώσουν στους εργαζόμενους, ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ επεσήμανε τα εξής:

«Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις όχι μόνο δεν έχουν τέτοια περιθώρια, αλλά ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο, όσες δεν έχουν βάλει ήδη. Ειδικά το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση χειροτέρεψε την κατάσταση, χωρίς να ελαφρύνει καθόλου τους μικροεπιχειρηματίες».

Ερωτηθείς ο κ. Κουτσούμπας γιατί να ψηφίσει κάποιος το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου και όχι κάποιο άλλο κόμμα της Αριστεράς, ο Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε: «Η σύγχρονη πατριωτική Αριστερά του κ. Κασσελάκη θεωρεί ιερή αμυντική συμμαχία το ΝΑΤΟ, κάτι που δεν το είχε ποτέ η Αριστερά. Άρα η πολιτική που έχουν αυτά τα κόμματα στην ουσία βρίσκεται σε μια ενιαία στρατηγική που βάζει όρκους στην Ε.Ε. της διαφθοράς, των λόμπι, της εκμετάλλευσης, των πολέμων, του πληθωρισμού και της ακρίβειας. Οι λαοί όμως αμφισβητούν αυτή την Ε.Ε».

Ακόμα, ο ίδιος σημείωσε: «Νομίζω ο Κασσελάκης είναι η φυσιολογική πορεία και εξέλιξη ενός εκφυλισμένου πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά ΣΥΡΙΖΑ που απλώς ήταν το κερασάκι στην τούρτα μετά τον καταποντισμό που έπαθε στις τελευταίες εκλογές και την γρήγορη αποχώρηση του κ. Τσίπρα. Εκλέχθηκε (ο Στέφανος Κασσελάκης) με διαδικασίες ολίγον lifestyle, αμερικανιάς. Στοιχεία της πολιτικής του πρακτικής είναι από αντιδραστικές ψευτοπατριωτικές μέχρι αξιοποίηση δήθεν αριστερών οραμάτων που είχε η Αριστερά».

«Η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε για να μπουν τα Σκόπια στο ΝΑΤΟ»

Για τα εθνικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με τα Σκόπια και τα Ελληνοτουρκικά, ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ δήλωσε: «Θεωρητικά αυτές είναι σύμμαχες χώρες. Η Τουρκία και η Βόρεια Μακεδονία είναι στο ΝΑΤΟ. Εμείς είχαμε πει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν έγινε για να λυθούν υπαρκτά διμερή ζητήματα που δημιουργούν αλυτρωτισμούς και εθνικισμούς, έγινε για να μπει εσπευσμένα στο ΝΑΤΟ.

Και όποια χώρα μπαίνει στο ΝΑΤΟ και όπου το ΝΑΤΟ διευρύνεται – όπως στα δυτικά Βαλκάνια – σημαίνει μόνο αποσταθεροποίηση, γιατί το ΝΑΤΟ αξιοποιεί και υπαρκτά και ανύπαρκτα ζητήματα για να χωρίσει τους λαούς».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, για το πρόσφατο ταξίδι που έκανε στις ΗΠΑ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας είπε ότι αυτό που του έκανε εντύπωση είναι οι αγωνιστικές διεργασίες που γίνονται μέσα στον αμερικανικό λαό. «Πήγαμε εκεί και είδαμε καταλήψεις σε 46 πανεπιστήμια για το Παλαιστινιακό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.