ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ θα είναι το μοναδικό αντίπαλο δέος απέναντι σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση σχηματιστεί»

Τι είπε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας

Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ θα είναι το μοναδικό αντίπαλο δέος απέναντι σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση σχηματιστεί»

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, τονίζει σε συνέντευξή του ότι ο όρος «Αριστερά», που έχει ταλαιπωρηθεί από πολλούς διαχρονικά και στην Ελλάδα και διεθνώς, «στη συνείδηση μεγάλου κομματιού του λαού μας εξακολουθεί να σημαίνει αγωνιστικότητα, αλληλεγγύη, αγάπη για τους ανθρώπους του μόχθου».

Και προσέθεσε ότι «σημαίνει να βλέπεις τις δυνατότητες για πρόοδο που έχει δημιουργήσει η ανθρώπινη εργασία και σκέψη και να τις αντιστοιχίζεις με την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού, σημαίνει να είσαι με το πλευρό όλων των λαών του κόσμου και να εναντιώνεσαι σε αυτούς που τους μακελεύουν και τους καταπιέζουν για τα συμφέροντα κάποιων λίγων».

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και ερωτηθείς αν «είναι ο ΣΥΡΙΖΑ κόμμα αριστερό και προοδευτικό;», ο κ. Κουτσούμπας απάντησε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει: Με τη σταθερότητα ενός διεφθαρμένου συστήματος, με τους ‘επενδυτές’, με την ΕΕ, με το ΝΑΤΟ», σχολιάζοντας πως «όλα μαζί δεν γίνονται…».

Γιατί αποκλείσει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

Σχετικά με το γιατί το ΚΚΕ αποκλείει κάθε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε κατ’ αρχάς ότι «τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι τα προγράμματά μας είναι ‘μη συνθέσιμα’».

Αποσαφήνισε πως το γεγονός ότι το ΚΚΕ δεν συμπράττει «σε μια αντιλαϊκή κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή κάποιο άλλο κόμμα του συστήματος, δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε ανοιχτή την αγκαλιά μας σε λαϊκούς ανθρώπους, τίμιους αγωνιστές που πίστεψαν σε αυτά τα κόμματα στο παρελθόν, απογοητεύτηκαν και σήμερα βλέπουν την ελπίδα μόνο στο ΚΚΕ», ενώ επισήμανε ότι αυτό φαίνεται και στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε ότι το ΚΚΕ «θα είναι το μοναδικό αντίπαλο δέος απέναντι σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή κυβέρνηση σχηματιστεί, και θα είμαστε το μόνο στήριγμα για τον λαό, που πρέπει, από την επόμενη κιόλας των εκλογών, να βγει στο προσκήνιο πολύ πιο δυναμικά».

«Όσο πιο δυνατό είναι το ΚΚΕ και όσο πιο αδύναμη η επόμενη κυβέρνηση, τόσο πιο δυνατός θα είναι ο λαός», υποστήριξε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως «χρειάζεται ένα πιο δυνατό ΚΚΕ ο λαός μας, ειδικά με αυτά που έχουμε μπροστά μας».

«Δεν χρειάζεται να μπούμε σε κυβέρνηση ειδικού σκοπού για την απλή αναλογική»

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συμμετοχής του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση «ειδικού σκοπού για την ψήφιση μόνο της απλής αναλογικής», απάντησε πως «είμαστε εδώ για να υπερψηφίσουμε την απλή αναλογική, όποια κυβέρνηση και αν τη φέρει, δεν χρειάζεται να μπούμε σε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού».

«Ας μην γελιόμαστε όμως, δεν υπάρχει ενδεχόμενο να φτιαχτεί κυβέρνηση μόνο για αυτό», ανέφερε.

Στη συνέντευξή του, ο Δ. Κουτσούμπας απάντησε σε ερωτήσεις για τον «σκουριασμένο και άχρηστο κρατικό μηχανισμό», για τους υπεύθυνους της τραγωδίας των Τεμπών, για την «αξιολόγηση των εργαζομένων στην κρατική μηχανή», καθώς και για το περιεχόμενο της «κοινωνικοποίησης» που προτείνει το ΚΚΕ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, επιγραμματικά ότι «εμείς δεν είμαστε με αυτό το κράτος».

Ως προς το ενδεχόμενο «απομόνωσης της Ελλάδας» σε περίπτωση λαϊκής εξουσίας και έξωσης όλων των αμερικανικών βάσεων, ακόμα και «πρόκλησης θερμού επεισοδίου με την Τουρκία», απάντησε πως «σήμερα που είμαστε με τα μπούνια στο ΝΑΤΟ, δεν συμβαίνουν θερμά επεισόδια;

»Αυτά που έγιναν τον Φλεβάρη του 2020 στον Έβρο ή μετά, το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς, με το ερευνητικό πλοίο στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, τι ήταν; Για να μην πάμε στην εισβολή στην Κύπρο, που ήταν πόλεμος κανονικός», επισήμανε.

«Εμείς δεν κοροϊδεύουμε κανέναν. Και ο δρόμος που προτείνουμε θα έχει δυσκολίες. Με τη διαφορά ότι θα είναι δυσκολίες σε έναν δρόμο που οδηγεί σε κάτι καλύτερο», δήλωσε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Καλή Ανάσταση για τον ελληνικό λαό με πιο δυνατό ΚΚΕ»

«Καλό Πάσχα με δύναμη και υγεία σε όλους και όλες. Καλή Ανάσταση για τον ελληνικό λαό με δυνατό το ΚΚΕ, πιο δυνατό απ’ ότι μέχρι σήμερα, για να είναι πραγματικά δυνατός ο ίδιος ο λαός. Χρόνια πολλά», ευχήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, που το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου περιόδευσε στην αγορά της Λαμίας, όπου είναι υποψήφιος βουλευτής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τον κ. Κουτσούμπα συνόδευσε κλιμάκιο της ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ, ενώ η περιοδεία ξεκίνησε από την πλατεία Πάρκου και συνεχίστηκε στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, όπου ο γραμματέας του ΚΚΕ συνομίλησε με επαγγελματίες και κατοίκους της πόλης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.