ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ξεκινάνε το φακέλωμα των παιδιών – Θ.Πλεύρης: «Το πρώτο εξάμηνο του 2023 ο προσωπικός γιατρός για παιδιά»!

Στα 4 εκατ. οι πολίτες που έχουν εγγραφεί στον Προσωπικό Γιατρό

Ξεκινάνε το φακέλωμα των παιδιών – Θ.Πλεύρης: «Το πρώτο εξάμηνο του 2023 ο προσωπικός γιατρός για παιδιά»!

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Κυριακής, αποκάλυψε πως η κυβέρνηση, ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή και το φακέλωμα των παιδιών, καθώς θα επεκταθεί ο θεσμός του προσωπικού γιατρού και για τα παιδιά.

Αρχικά ο Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε ότι οι εγγραφές των πολιτών στον Προσωπικό Γιατρό ξεπέρασαν τα 4 εκατ., έναν στόχο που αναμενόταν να επιτευχθεί στα τέλη της χρονιάς.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας, στο σύστημα έχουν ενταχθεί 3.250 γιατροί και συγκεκριμένα στις ειδικότητες της παθολογίας, των γενικών και οικογενειακών γιατρών η συμμετοχή των ιδιωτών ιατρών άγγιξε το 30%, με τον ίδιο να σχολιάζει πως υπάρχουν περιθώρια για να αυξηθεί η συμμετοχή.

«Όλες οι χώρες έχουν ένα σύστημα πρωτοβάθμιας υγείας. Η πανδημία μας έδειξε ότι πολλοί συμπολίτες μας επειδή δεν έχουν κάποιον να τους συμβουλέψει, πάνε στα νοσοκομεία ακόμα και όταν δεν χρειάζεται. Το 55% των εξωτερικών ιατρείων στα νοσοκομεία είναι άνθρωποι που εάν είχαν ένα γιατρό να τους πει τι να κάνουν δεν θα πήγαιναν», δήλωσε ο Θάνος Πλεύρης.

«Προσπαθούμε να κάνουμε ένα σύστημα όπου ο πολίτης δεν θα πληρώνει τίποτα και θα μπορεί να έχει ένα γιατρό όχι όταν είναι ασθενής, αλλά όντας υγιής», διευκρίνισε ο υπουργός σχετικά με τον Προσωπικό Γιατρό.

Όπως διευκρίνισε ο στόχος του υπουργείου Υγείας είναι ο Προσωπικός Γιατρός να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή από τον Ιανουάριο του 2023 για τον ενήλικο πληθυσμό και το πρώτο εξάμηνο του 2023 για τα παιδιά.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.