ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Ξεκίνησαν τα «καρφώματα»: Η πρώτη καταγγελία κατά πολίτη για φοροδιαφυγή! (βίντεο)

H κυβέρνηση εκπαιδεύει την ελληνική κοινωνία σε επικίνδυνες πρακτικές

Ξεκίνησαν τα «καρφώματα»: Η πρώτη καταγγελία κατά πολίτη για φοροδιαφυγή! (βίντεο)

Στo νέο φορολογικό νομοσχέδιο νομιμοποιείται το «κάρφωμα» έναντι αμοιβής, δηλαδή οι πολίτες να καταγγέλλουν πολίτες για φοροδιαφυγή, με αντάλλαγμα χρηματικό μπόνους!

Φαίνεται πως οι καταγγελίες ξεκίνησαν, καθώς σε τηλεοπτικό σταθμό πολίτης κατήγγειλε ψαρά, ο οποίος, σύμφωνα με την ίδια «ψαρεύει παράνομα και επικίνδυνα και δίνει τα ψάρια του σε καλή τιμή σε πολίτες».

Μάλιστα κατήγγειλε πως κάποιος τον προστατεύει και του δίνει ρεύμα, καθώς διαθέτει ψυγεία.

Σημειώνεται ότι η «αμοιβή» κυμαίνεται από 100 ευρώ και φτάνει μέχρι και 3.000 ευρώ.

Πλέον πολίτες με κίνητρο την προσήλωση στους νόμους (υπάρχουν κι αυτοί), χρηματικά μπόνους (καθώς το «κάρφωμα» θα γίνει επάγγελμα και μάλιστα χωρίς έναρξη και χωρίς ανάγκη να κόβονται παραστατικά) ή ακόμα και προσωπικές διαφορές (αυτοί θα είναι η συντριπτική πλειοψηφία), θα καταγγέλλουν δημόσια την όποια παρατυπία!

Και λέμε παρατυπία γιατί, όλα μπορούν να είναι παράνομα.

Για παράδειγμα, κάποιος δεν χρειάζεται πλέον κάτι και το πουλάει σε έναν φίλο του. Συνήθης παγκόσμια πρακτική. Θα είναι παράνομο;

Θα πρέπει να ανοίξει βιβλία και να κόβει… παραστατικά;

Ωραία τα κυνήγια κατά της φοροδιαφυγής αλλά μπορούν να ανοίξουν και τις πύλες της παράνοιας.

H κυβέρνηση πήρε την επικίνδυνη απόφαση να εκπαιδεύσει την ελληνική κοινωνία σε πρακτικές που είχε να τις δει από τα χρόνια της Κατοχής.

Θα δημιουργήσει σοβαρό κοινωνικό ρήγμα και θα προκαλέσει νέα μεγάλα προβλήματα στις ανθρώπινες σχέσεις.

Εκτός αν αυτό επιδιώκει…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.