ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Α.Τσίπρας: «Κυβέρνηση “ειδικού σκοπού” για την “κάθαρση” της χώρας και την παραπομπή των ενόχων των υποκλοπών στην Δικαιοσύνη»

Για να διερευνήσει την δημοκρατική εκτροπή που συνιστά το σκάνδαλο των υποκλοπών

Α.Τσίπρας: «Κυβέρνηση “ειδικού σκοπού” για την “κάθαρση” της χώρας  και την παραπομπή των ενόχων των υποκλοπών στην Δικαιοσύνη»

Η διακαναλική συνέντευξη του Α.Τσίπρα τελικά έκρυβε και μία έκπληξη, που στην τελική ευθεία των εκλογών αποκτά άλλη βαρύτητα καθώς πλέον μίλησε ανοιχτά για σενάριο για σχηματισμό ολιγόμηνης «κυβέρνησης ειδικού σκοπού για να πέσει φως στην υπόθεση των υποκλοπών».

Θεωρεί ότι οι υποκλοπές» μπορεί να αποτελέσουν τη βάση μιας κυβέρνησης για την κάθαρση της πολιτικής -και όχι μόνο- ζωής του τόπου.

Οι εκτιμήσεις αυτές ενισχύονται από τις σημερινές αναφορές του κ. Τσίπρα σε συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής της Βουλής – που θα εξετάσει το ενδεχόμενο παραπομπής πολιτικών προσώπων, δηλαδή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έχει την ευθύνη των Μυστικών Υπηρεσιών της χώρας.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι θα συζητήσει κατ΄ ιδίαν το θέμα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, στις επαφές που θα έχει μαζί του στο πλαίσιο των διερευνητικών εντολών.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται αν η κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει για προανακριτική επιτροπή της Βουλής, προδιαθέτει για μετεκλογική προσπάθεια συγκρότησης μίας βραχύβιας κυβέρνησης αλα 1989 – διάρκειας λίγων μηνών – που θα έχει βασικό στόχο την παραπομπή Μητσοτάκη στο Ειδικό Δικαστήριο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κ. Τσίπρας είπε: «Αν καταλαβα καλά με ρωτάτε αν δεν βγαίνουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση μακράς πνοής, διότι αν νικήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν οι συσχετισμοί και θα πάμε να συγκροτήσουμε μια κυβέρνηση μακράς πνοής, τετραετίας, όχι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού που μέσα βεβαίως σε αυτήν της μακράς πνοής διακυβέρνηση θα εντάξουμε και όλους τους ειδικούς σκοπούς. Μέσα στους γενικούς σκοπούς θα εντάξουμε και τους ειδικούς σκοπούς.

Είναι νομίζω προτεραιότητα μας το ζήτημα της κάθαρσης στο θέμα των υποκλοπών. Και βεβαίως και της απόδοσης δικαιοσύνης στο έγκλημα των Τεμπών.

Αλλά δεν μπορώ να σκεφτώ, εμένα αυτή τη στιγμή αυτό που με απασχολεί είναι η νίκη στις εκλογές, γιατί πιστεύω ότι η νίκη ξεκλειδώνει την προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης, κυβέρνησης μακράς πνοής και σταθερότητας.

Από εκεί και πέρα ας δούμε τα αποτελέσματα, θα έχουμε τη δυνατότητα να κουβεντιάσουμε, να εκτιμήσουμε. Δεν αποκλείω εκ των προτέρων την πιθανότητα να προκύπτει μια τέτοια συζήτηση την επομένη των εκλογών, αλλά ο στόχος μου δεν είναι μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού.

Είναι μια κυβέρνηση τετραετίας, σταθερότητας, μακράς πνοής που θα συμπεριλάβει και όλους αυτούς τους ειδικούς σκοπούς που είναι καίριας σημασίας για τη Δημοκρατία μας και την κοινωνία».

Ωστόσο ο κ. Τσίπρας επέμενε και σήμερα υπό την προϋπόθεση σύμπραξης με το ΠΑΣΟΚ, το ΜεΡΑ25 (αν και είπε οτι αυτοεξαιρέθηκε) και την ανοχή του ΚΚΕ, στη λογική μίας «κυβέρνησης της κάθαρσης». Πληροφορίες λένε ότι αυτό θα είναι το πλαίσιο που θα κινηθεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια των διερευνητικών εκλογών.

Από την πλευρά των πιθανών εταίρων του ΣΥΡΙΖΑ στην «κυβέρνηση ειδικού σκοπού για τις υποκλοπές» το μεν ΠΑΣΟΚ έχει αποκλείσει κυβέρνηση συνεργασίας με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Βαρουφάκης προς το παρόν είναι αρνητικός και το ΚΚΕ αποκλείει ακόμα και την ανοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος ήταν στόχος παρακολούθησης, ζητά δικαστική διερεύνηση και τιμωρία των ενόχων ακόμα και πολιτικών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.