Γ.Γεραπετρίτης: «Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε Σώματα Ασφαλείας, ΜΜΜ και εκπαιδευτικούς – Άμεσα στους υγειονομικούς»

Γ.Γεραπετρίτης: «Υποχρεωτικός εμβολιασμός σε Σώματα Ασφαλείας, ΜΜΜ και εκπαιδευτικούς – Άμεσα στους υγειονομικούς»

Υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή το πρωί της Πέμπτης.

Ο υπουργός Επικρατείας σχολίασε ότι με βάση τη σχετική μελέτη της επιτροπής βιοηθικής, βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη για το πως θα προχωρήσει το συγκεκριμένο ζήτημα για συγκεκριμένες δομές, όπως υγειονομικές, φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία.

Ενώ πρόσθεσε ότι στη συνέχεια θα ξεκινήσει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την εκπαίδευση. Ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε κρίσιμες μονάδες και δομές.

Δηλαδή, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός, και αναφέρουν οι πληροφορίες, μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να ανακοινωθούν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί στους υγειονομικούς και σε όσους εργάζονται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία. Ενώ από Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η συζήτηση για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς στα Σώματα Ασφαλείας, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και την εκπαίδευση.

Από εκεί και πέρα ο Γ.Γεραπετρίτης είπε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει καθολικά απαγορευτικά μέτρα.

Εξήγησε ότι αυτό θα γίνει αφενός επειδή δεν το αντέχει η ελληνική οικονομία, αφετέρου επειδή βρισκόμαστε σε διαφορετική φάση σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο λόγω του εμβολίου, που είναι καθολικό αγαθό.

Ο κ. Γεραπετρίτης δεσμεύθηκε πάντως ότι η κυβέρνηση θα μεριμνήσει για όλους τους πολίτες, παρόλ’ αυτά τόνισε ότι δε θα γίνει δυσμενής διάκριση για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν χώροι διασκέδασης μόνο για εμβολιασμένους πολίτες, ανέφερε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει σχετική πρόσβαση για όλους, ωστόσο θα πρέπει να αποκατασταθούν οι ελευθερίες όσων εμβολιάστηκαν.

Τέλος, σημείωσε ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός να επιστρέψει η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους, όπου δεν υπάρχει συγχρωτισμός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.