ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Με το ΕΚΑΒ επεκτείνει η κυβέρνηση την λίστα των εμβολιασμών “με το ζόρι” – Θα μπορούν να επεκτείνονται οι κατηγορίες

Με το ΕΚΑΒ επεκτείνει η κυβέρνηση την λίστα των εμβολιασμών “με το ζόρι” – Θα μπορούν να επεκτείνονται οι κατηγορίες

Πρόβλεψη επέκτασης της λίστας των εργαζομένων για τους οποίους θα ισχύει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός προστέθηκε στην τροπολογία του υπουργείου Υγείας για την υποχρεωτικότητα των εργαζόμενων στις δομές Υγείας και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και ατόμων με αναπηρία.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας παρουσιάζοντας τις νομοτεχνικές αλλαγές είπε ο υπουργός Υγείας έχει «την εξουσιοδότηση όχι μόνο για εξειδίκευση αλλά και επέκταση των κατηγοριών στις οποίες δύνανται να επιβληθεί υποχρεωτικότητα λαμβανομένων υπόψη των δεδομένων υγείας και σοβαρότητας νόσου».

Με τις ίδιες νομοτεχνικές προστέθηκε στον υποχρεωτικό εμβολιασμό και το προσωπικό του ΕΚΑΒ που δεν είχε ενταχθεί αρχικά ενώ προβλέπεται πλέον πως οι τρίμηνες συμβάσεις που θα συναφθούν προκειμένου να καλυφθούν κενά που θα προκύψουν από ανεμβολίαστο προσωπικό δύνανται να παρατείνονται για τρεις ακόμα μήνες.

Οπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, «οι ρυθμίσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι εθνικά απαραίτητες και δημοκρατικά υπεύθυνες, κοινωνικά ευαίσθητες, μελετημένες και μετριοπαθείς. Προτάσσονται οι κατηγορίες εργαζομένων που έχουν άμεση σύνδεση με τους πιο ευάλωτους πολίτες».

Σημείωσε δε ότι η Πολιτεία έχει την υποχρέωση να προστατέψει όλα τα μέλη της και κυρίως τα πιο αδύναμα, και ζητεί καθαρές συμπεριφορές.

«Οι σαφείς αποφάσεις μπορούν να αμφισβητηθούν μόνο με σαφείς αντιπροτάσεις. Η κατάσταση δεν επιτρέπει ούτε επαμφοτερίζουσες στάσεις, ούτε μισόλογα και ”ναι μεν, αλλά”, ούτε αστερίσκους. Πολύ περισσότερο που τα δύο μέτωπα έχουν, σταδιακά, διαμορφωθεί: είναι η πλευρά της επιστήμης και της δημόσιας υγείας και η πλευρά της φημολογίας και της συνωμοσιολογίας» είπε ο κ. Κοντοζαμάνης, υπογραμμίζοντας ότι τα περιθώρια στενεύουν:

«Η οικονομία πρέπει να λειτουργήσει, η κοινωνία να απελευθερωθεί και η μετάλλαξη Δέλτα να αντιμετωπιστεί. Γι’ αυτό και, παράλληλα με την πειθώ, χρειάζονται και μέτρα. Γιατί, ακριβώς, αν τα τελευταία λείψουν θα έχει κάθε λόγο να κατηγορηθεί για αδράνεια η Πολιτεία από τα εκατομμύρια πολιτών που εμβολιάστηκαν και δικαιούνται να ζητούν τη ζωή τους πίσω. Είναι, άλλωστε, η πολιτική που ακολουθούν τώρα όλες οι χώρες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.