Η Ελλάδα στις φλόγες αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε να προμηθευτεί νέες… κλούβες μεταγωγής κρατουμένων για την αστυνομία

Η Ελλάδα στις φλόγες αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε να προμηθευτεί νέες… κλούβες μεταγωγής κρατουμένων για την αστυνομία

Την ώρα που η χώρα φλέγεται και κάθε δύναμη βρίσκεται στο έργο κατάσβεσης με ότι μέσο έχει (ακόμα βέβαια να δούμε που βρίσκονται τα 74 εναέρια πυροσβεστικά μέσα) το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σκέφθηκε ότι ήταν κατάλληλος χρόνος για να προμηθευτεί νέες… “κλούβες” για τις μεταγωγές!

Δεν γίνεται προμήθεια νέων πυροσβεστικών οχημάτων, ούτε ενοικιάζονται νέα αεροσκάφη κατάσβεσης αλλά κρίθηκε ότι πρέπει να ενισχυθεί η αστυνομία και μάλιστα με μαζική αγορά οχημάτων μεταγωγής κρατουμένων.

Το έγγραφο της ανάθεσης σύμβασης αφορά την προμήθεια 34 «οχημάτων, διαμορφωμένων με ειδικό διαχωριστικό για την προστασία του αστυνομικού προσωπικού κατά τη μεταγωγή κρατουμένων από τον COVID-19», και φέρει την υπογραφή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με ημερομηνία την 5η Αυγούστου, δηλαδή την περασμένη Πέμπτη.

Κατά το έγγραφο που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, το υπουργείο ΠΡΟΠΟ εγκρίνει κονδύλι ύψους σχεδόν 1,6 εκατ. ευρώ για την προμήθεια των 34 οχημάτων, ενώ αναφέρεται πως η απόφαση έρχεται προς κάλυψη έκτακτων και απρόβλεπτων επιχειρησιακών αναγκών της Ελληνικής Αστυνομίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.

Δείτε το έγγραφο ΕΔΩ

Υπενθυμίζεται πως εδώ και μήνες, οι εξοπλισμοί της ΕΛΑΣ που δημοσιεύονται είναι συνεχείς. Ήδη, στα τέλη του περασμένου έτους ανακοινώθηκε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα εξοπλισμών που ξεπερνά τα 31 εκατ. ευρώ για εξοπλισμούς και πολεμοφόδια, ενώ τον περασμένο Ιανουάριο ανακοινώθηκαν ακόμα 23 εκατ. ευρώ, που αφορά μεταξύ άλλων οχήματα θωρακισμένων και αναβάθμιση επιχειρησιακών λεωφορείων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμα, από τον περασμένο Μάρτιο και κάθε μήνα ανακοινώνονται οι προμήθειες δεκάδων νέων οχημάτων για την αστυνομία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.