ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο για την κυβερνητική ολιγωρία: Άφαντοι, έκαψαν την Βόρεια Εύβοια και δεν παραιτείται κανείς!

Φωτογραφίες-ντοκουμέντο για την κυβερνητική ολιγωρία: Άφαντοι, έκαψαν την Βόρεια Εύβοια και δεν παραιτείται κανείς!

Εγκληματικές είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης για την καταστροφή που υπέστη η Βόρεια Εύβοια, καθώς η φωτιά ξέσπασε την Τρίτη και μέχρι σήμερα (Κυριακή) οι κάτοικοι φωνάζουν για εναέρια μέσα, αλλά αυτά είναι άφαντα!

Οι εικόνες από την Εύβοια είναι τραγικές, κάτοικοι να αποχωρούν από το νησί τραυματισμένοι, σπίτια να καίγονται και μια τεράστια οικολογική καταστροφή, με τους κάτοικους να προειδοποιούν πως «θα έχετε 40.000 ζωντανούς-νεκρούς», καθώς ναι μεν δεν κάηκαν οι ίδιοι, όμως κάηκαν οι κόποι μιας ζωής.

Και όλο αυτό εξαιτίας της αδράνειας της κυβέρνησης της και της άρνησης (;) της να στείλει εναέρια μέσα για να σώσουν την περιοχή. Να υπενθυμίσουμε πως οι κάτοικοι είχαν καταγγείλει από την πρώτη στιγμή που η κυβέρνηση είχε αποφασίσει η φωτιά να σβήσει στο Αιγαίου.

Οι εικόνες που καταγράφει το σύστημα FIRMS της NASA, με την εξάπλωση της πυρκαγιάς συγκλονίζουν και εκθέτουν την κυβέρνηση.

Όπως φαίνεται και παρακάτω, η κατάσταση έχει παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση από το μεσημέρι της Κυριακής, όταν το μέτωπο πέρασε την κορυφογραμμή και πλέον κατακαίει πυκνό πευκοδάσος.

Μέσα σε διάστημα μόλις έξι ημερών το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Εύβοιας μοιάζει να έχει σβήσει από το χάρτη, με τις φωτιές να κατακαίνε τεράστια γεωγραφική έκταση.

Αναλυτικά η εξάπλωση της πυρκαγιάς από την Τρίτη 3 Αυγούστου μέχρι σήμερα

Τρίτη 3 Αυγούστου

Τετάρτη 4 Αυγούστου

Πέμπτη 5 Αυγούστου

Παρασκευή 6 Αυγούστου

Σάββατο 7 Αυγούστου

Κυριακή 8 Αυγούστου

Η φωτογραφία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τα χέρια στη τσέπη κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην 112 Π.Μ. είναι χαρακτηριστική.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.