ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Lockdown εκδίκησης: Η κυβέρνηση «κλειδώνει» τη Βόρεια Ελλάδα λόγω αντίδρασης – Δράμα, Καστοριά και Ξάνθη παίρνουν σειρά

Lockdown εκδίκησης: Η κυβέρνηση «κλειδώνει» τη Βόρεια Ελλάδα λόγω αντίδρασης – Δράμα, Καστοριά και Ξάνθη παίρνουν σειρά

Η Βόρεια Ελλάδα «βράζει» με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς ψήφισε μαζικά στις προηγούμενες εκλογές την Νέα Δημοκρατία, εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών, παρόλα αυτή προδόθηκε από τη πολιτική του Κ.Μητσοτάκη.

Μια οργή που αποτυπώθηκε και στην πρόσφατη ΔΕΘ, εκεί που χιλιάδες Έλληνες διαδήλωσαν κατά της κυβέρνησης. Έτσι η κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ «εκδικητικών lockdown», καθώς «κλειδώνει» τα πρώην «κάστρα» της.

Μετά τα lockdown σε Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα κοντά στο lockdown είναι Δράμα, Καστοριά και Ξάνθη. Παρ’ ότι η κυβέρνηση είναι επιφυλακτική με την ιδέα του lockdown, το αυξημένο ιικό φορτίο σε αυτές τις τρεις περιοχές θέτει στο τραπέζι την πρόταση για απαγόρευση της μουσικής όλο το 24ωρο αλλά και της κυκλοφορίας από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα ως τις 6 το πρωί.

Όπως υποστηρίζουν τα επιδημιολογικά δεδομένα στη Βόρεια Ελλάδα, και ιδιαίτερα στη Βόρεια Μακεδονία, είναι άκρως ανησυχητικά. Μάλιστα έπειτα από εντολή του πρωθυπουργού η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, ο Θάνος Πλεύρης και η Μίνα Γκάγκα, βρέθηκαν χθες (22.09.2021) στη Μακεδονία με διττό στόχο.

Σε συνεννόηση με τις υγειονομικές περιφέρειες, διοικητές νοσοκομείων, Τοπική Αυτοδιοίκηση και κεντρική διοίκηση να καταβληθεί προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να υπάρξουν πιο αυστηροί έλεγχοι για την εφαρμογή τους. Και δεύτερον να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν, προκειμένου να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασμένων που σε κάποιες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας είναι κάτω ή λίγο πάνω από το ψυχολογικό όριο του 50%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με πληροφορίες ξαναμπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο «πειθώ» από influencers της κάθε περιοχής, ενώ την προσπάθεια θα συνδράμουν και ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα, με περιοδείες στις περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.