ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Στην Ελλάδα ότι πιο μεγάλο είναι το έγκλημα, τόσο πιο μικρή είναι η τιμωρία - Τι, όχι;

Η κυβέρνηση θέλει να «ξεστοκάρει» 27,5 εκατ. εμβόλια και βάζει στο «στόχαστρο» τους εφήβους

Η κυβέρνηση θέλει να «ξεστοκάρει» 27,5 εκατ. εμβόλια και βάζει στο «στόχαστρο» τους εφήβους

Την απόφαση να «ξεστοκάρει» όσον δυνατόν πιο γρήγορα τις 27.576.000 δόσεις που αντιστοιχούν σε εμβολιασμό 16.140.000 πολιτών θέλει η κυβέρνηση και έτσι βάζει στο «στόχαστρο» τους εφήβους 12-17 ετών, παρόλο που δεν κινδυνεύουν ιδιαιτέρως από τον κορωνοϊό.

Η κυβέρνηση θα ξεκινήσει επικοινωνιακή καμπάνια αλλά και δράσεις με αποδέκτη τους εφήβους 12-17 ετών.

Τις επόμενες ημέρες με σποτ, το οποίο θα μεταδοθεί ως κοινωνικό μήνυμα μέσα από την τηλεόραση και τα social media, θα δίνεται έμφαση στα οφέλη του εμβολιασμού και θα ζητείται από τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου να κάνουν το εμβόλιο, συμβάλλοντας και αυτά στην «εθνική προσπάθεια» να χτιστεί το συντομότερο δυνατόν τείχος ανοσίας απέναντι στον κορωνοϊό.

Να θυμίσουμε εδώ πως ήδη η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως θα δίνει GB στα παιδιά για να εμβολιαστούν.

Στην εκστρατεία πειθούς και οι παιδίατροι

Παράλληλα στη μάχη της «πειθούς» μπαίνουν και οι παιδίατροι, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις είναι και οικογενειακοί γιατροί και έχουν κατά κανόνα σχέση εμπιστοσύνης με τους γονείς και τα παιδιά. Μέσω διαδικτυακών εκδηλώσεων θα απαντούν στα ερωτήματα και τις ανησυχίες τους, ενώ θα ανοίξουν και τα ιατρεία τους για την παροχή συμβουλών. Παράλληλα προγραμματίζονται και δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία για την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια στα ίδια τα παιδιά αλλά και στους ανθρώπους με τους οποίους έρχονται σε επαφή.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών αυτοί που πρέπει πρωτίστως να πειστούν είναι τα παιδιά, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό είναι επιφυλακτικό ή έχει ενστάσεις, και δευτερευόντως οι γονείς. Έτσι, η εκστρατεία πειθούς απευθύνεται κυρίως στη νέα γενιά.

Η αρχή έγινε πρόσφατα με τη διαδικτυακή εκδήλωση στην οποία η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου απάντησαν στις ερωτήσεις γονιών και μαθητών για τα εμβόλια.

Στη «μάχη» Δήμοι και Σύλλογοι

Σε τηλεδιάσκεψη χθες των υπουργείων Παιδείας, Υγείας και Εσωτερικών με την ηγεσία της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος και των περιφερειακών ενώσεων δήμων και του δήμου Αττικής, ζητήθηκε και η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για τα οφέλη του εμβολιασμού παιδιών και εφήβων 12-17 ετών.

Επιπλέον σε περιοχές όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά θα «επιστρατευθούν» στην προσπάθεια «πειθούς» οι εμπορικοί, οι ιατρικοί, οι επαγγελματικοί κ.α. σύλλογοι.

Προβλέψεις «ειδικών» για νόσηση 700.000 παιδιών

Οι προβλέψεις των «ειδικών» για τα παιδιά όλων των ηλικιών είναι εξαιρετικά ανησυχητικές. Εκτιμούν ότι είναι θέμα χρόνου η νόσηση ακόμη και 700.000 παιδιών από τη μετάλλαξη «Δέλτα», ενώ κάποιοι εισηγούνται ήδη επανεξέταση του πρωτοκόλλου του 50% + 1 νοσούντων μαθητών σε ένα τμήμα για να ανασταλεί η λειτουργία του.

Η κυβέρνηση ωστόσο απαντά ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι τα σχολεία προς το παρόν λειτουργούν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και στρέφει την προσοχή της στον εμβολιασμό των παιδιών.

Τι λέει ο Δ.Γάκης για τον εμβολιασμό παιδιών

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο γιατρός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ μίλησε για τον εμβολιασμό των παιδιών και είπε τα εξής: «O εμβολιασμός των παιδιών με εξαίρεση τα παιδιά με ειδικά προβλήματα υψηλού κινδύνου δεν είναι σταθμισμένος με βάση τη μελέτη οφέλους και ρίσκου, μέχρι στιγμής, εάν προκύψουν νεότερα δεδομένα πιο διαφανή στο μέλλον δεν το ξέρω. Μέχρι στιγμής και ο ΠΟΥ και η Μεγάλη Βρετανία δεν δίνουν έγκριση για εμβολιασμό παιδιών και οι σωστές χώρες του κόσμου δεν εμβολιάζουν τα παιδιά».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.