ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Πρώτα «έπνιξαν» την Αττική και μετά πήραν μέτρα πανικού όταν όλα είχαν τελειώσει – Να παραιτηθεί ο Χ.Στυλιανίδης

Πρώτα «έπνιξαν» την Αττική και μετά πήραν μέτρα πανικού όταν όλα είχαν τελειώσει – Να παραιτηθεί ο Χ.Στυλιανίδης

Την απόφαση να επιβληθεί ένα… lockdown και να βγει ο Στρατός στους δρόμους πήρε η κυβέρνηση έπειτα από εισήγηση του υπουργού Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας Χ.Στυλιανίδη.

Πρόκειται για μια περίεργη απόφαση καθώς η κυβέρνηση κατέβασε στους δρόμους τον Στρατό για να ελέγχει εάν τηρείται η απαγόρευση κυκλοφορίας. Κάτι το οποίο δεν έχει καμία λογική, καθώς κάλλιστα θα μπορούσε να το κάνει αυτό και η Αστυνομία.

Γιατί όμως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη θέλει μετά μανίας να δείχνει την ισχύ του Στρατού και με κάθε αφορμή τον βγάζει στους δρόμους; Είναι αποφάσεις που δεν συνάδουν σε δημοκρατικά πολιτεύματα, αλλά σε στρατιωτικά καθεστώτα. Άλλωστε και από το Σύνταγμα του 1975 έχει κριθεί ότι δεν μπορεί να κατεβεί στους δρόμους ο Στρατός.

Να θυμίσουμε ότι παρά τις τότε εισηγήσεις ο Στρατός δεν βγήκε στους δρόμους ούτε το 2008, τότε που η Ελλάδα κάηκε από ομάδες ακροαριστερών.

Παρατηρούμε επίσης ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πήρε μέτρα πανικού για να κρύψει την ανικανότητα της να διαχειριστεί μια ακόμα φυσική καταστροφή. Μέτρα τα οποία βιώσαμε όλον τον προηγούμενο 1,5 χρόνο με τον κορωνοϊό, καθώς η Ελλάδα είχε το πιο σκληρό και το πιο άχρηστο lockdown στον κόσμο, ενώ ακόμη και σήμερα η χώρα λειτουργεί μόνο για τους εμβολιασμένους.

Παράλληλα τα λεγόμενα «έκτακτα μέτρα» που πήρε η κυβέρνηση έρχονται αρκετά αργά. Αρχικά να θυμίσουμε ότι τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και ο δήμαρχος Αθηναίων, Κ.Μπακογιάννης, δήλωναν ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κακοκαιρία, κάτι το οποίο αποδείχθηκε στην πράξη ότι δεν ισχύει. Δηλαδή πριν έρθει το φαινόμενο δεν είχαν φροντίσει να κάνουν τις κατάλληλες δράσεις για να μην «πνιγεί» η Αθήνα.

Από εκεί και πέρα τα μέτρα πάρθηκαν αφού «πνίγηκε» η Αθήνα, καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το φαινόμενο αναμένεται να φύγει σήμερα από την πρωτεύουσα και να πάει σε άλλες περιοχές της χώρας. Όλο αυτό δείχνει την ανικανότητα και του Κύπριου υπουργού Χ.Στυλιανίδη, ο οποίος μπήκε πριν από λίγο καιρό στην κυβέρνηση Κ.Μητσοτάκη ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο, για να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις. Στην πράξη αποδείχθηκε λίγος.

Επίσης ανάμεσα στα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση είναι ότι θα είναι κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες, την ώρα που θεωρητικά όλος ο κρατικός μηχανισμός θα έπρεπε να είναι επί ποδός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση

  • Πρώτον, από 01:00 μετά τα μεσάνυχτα έως 08:00 το πρωί της Παρασκευής, απαγορεύεται η διέλευση όλων των Ι.Χ. οχημάτων και μέσων μαζικής μεταφοράς σε Κηφισό και παραλιακή. Για τα φορτηγά οχήματα θα εκτιμηθεί η κατάσταση ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου και θα υπάρξουν ανακοινώσεις σε συνεννόηση με την Τροχαία, ενώ θα δίνονται οδηγίες σε όλους τους δρόμους εισόδου στην Αττική.
  • Δεύτερον, θα είναι κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες στην Αττική, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των υπηρεσιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Τρίτον, ενθαρρύνεται η τηλε-εργασία στην Αττική σε όλο τον ιδιωτικό τομέα. Αυτό το μέτρο θεωρείται ότι θα συνεισφέρει πολύ στην αποσυμφόρηση των δρόμων, έτσι ώστε εάν επιδεινωθεί το φαινόμενο, «να είμαστε έτοιμοι να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά», όπως είπε ο Χρήστος Στυλιανίδης.
  • Τέταρτον, λόγω της εξέλιξης του επικίνδυνου φαινομένου, «αποφασίσαμε όπως παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και σε Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία, καθώς -όπως γνωρίζετε- αποφασίσαμε να κλείσουν σε Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια», τόνισε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας. Να σημειώσουμε ότι σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και σε άλλες περιοχές, με αποφάσεις των τοπικών Αρχών.
  • Πέμπτο, θα παραμείνουν κλειστοί οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα ΚΔΑΠ και οι δομές ΑμεΑ σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική, Κέρκυρα, Σάμο και Ικαρία.
  • Έκτο, θα αξιοποιούνται όλα τα αναγκαία μέσα από ιδιωτικές εταιρείες, έτσι ώστε ο ιδιωτικός τομέας να συνδράμει στην αντιμετώπιση των φαινομένων με ειδικά μηχανήματα, τα οποία διαθέτει.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.