ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Το πρόγραμμα «Ελευθερία» βάλτωσε και η κυβέρνηση εξετάζει… νέα «προνόμια» για τους εμβολιασμένους

Το πρόγραμμα «Ελευθερία» βάλτωσε και η κυβέρνηση εξετάζει… νέα «προνόμια» για τους εμβολιασμένους

Νέα κίνητρα προς τους πολίτες για να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού εξετάζει η κυβέρνηση, καθώς το πρόγραμμα «Ελευθερία» έχει φτάσει στο τέλμα του.

Ήδη εξετάζεται η παροχή επιπλέον κινήτρων στους ανεμβολίαστους, ωστόσο, όπως παραδέχονται κυβερνητικά στελέχη, δεν φαίνεται να υπάρχουν και πολλά… δέλεαρ που δεν έχουν ήδη εφαρμοστεί.

Η πορεία των εμβολιασμών προκαλεί έντονη ανησυχία στο κυβερνητικό επιτελείο, καθώς έχουν καταγράψει «βουτιά». Δεν ξεπερνούν τις 6.000 ημερησίως, παρά τους περιορισμούς στους ανεμβολίαστους και τις «ελευθερίες» σε όσους έχουν κάνει το εμβόλιο.

Εκτός από τα «προνόμια» στην κυβέρνηση υπάρχει η σκέψη για νέες καμπάνιες ενημέρωσης με στοχευμένο χαρακτήρα. Δηλαδή καμπάνιες που θα «τρέξουν» κυρίως σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, και θα στοχεύουν σε συγκεκριμένες κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες.

Παράλληλα η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα προανήγγειλε ότι θα δοθεί σύντομα μια τηλεφωνική γραμμή και ψηφιακός τρόπος επικοινωνίας με το υπουργείο Υγείας, όπου ειδικοί θα απαντούν στις απορίες των πολιτών γύρω από τα εμβόλια.

Τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, όσο και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους έχουν ξεκινήσει τις περιοδείες σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, προκειμένου να κινητοποιήσουν τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας να κάνουν το επόμενο βήμα…

Παράλληλα κινητές μονάδες εμβολιασμού συνεχίζουν τις επισκέψεις σε απομακρυσμένες περιοχές, για να διευκολύνουν τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Ανησυχία για τους χαμηλούς ρυθμούς του εμβολιασμού

Στο κυβερνητικό επιτελείο έχουν τη βεβαιότητα ότι οι ο «σκληρός πυρήνας των ανεμβολίαστων» δεν πρόκειται να πειστεί με οποιοδήποτε τρόπο. Στην κυβέρνηση υπολογίζουν ότι αυτοί αποτελούν το 13-14% του πληθυσμού και γι’ αυτό τον λόγο η προσοχή της εστιάζεται στους υπόλοιπους πολίτες που είναι επιφυλακτικοί.

Κι ενώ ο χειμώνας είναι ήδη εδώ, το πολυπόθητο τείχος ανοσίας δεν έχει ακόμη χτιστεί.

Η προσδοκία ήταν από τα τέλη Αυγούστου ως τις αρχές Νοεμβρίου να έχουν γίνει 1 εκατομμύριο επιπλέον εμβολιασμοί.

Τα στοιχεία του Οκτωβρίου είναι… απογοητευτικά

Μάλιστα τον Σεπτέμβρη ο ημερήσιος ρυθμός έφτασε τις 20.000 εμβολιασμούς, το πρώτο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος μηνός έκαναν «βουτιά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέχρι σήμερα με μία δόση έχει εμβολιαστεί έως τώρα το 62% του γενικού πληθυσμού, όταν ο στόχος είναι τουλάχιστον το 70% για να υπάρξει ένα ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας.

Στον ενήλικο πληθυσμό το ποσοστό των εμβολιασμένων είναι στο 71,3%.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.