ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Αυτό το 9,9% του Βελόπουλου ΄διαβάζεται και ανάποδα: 6,6%. Και αν...

Δέλτα plus: Η νέα μετάλλαξη που «κλειδώνει» την Βόρεια Ελλάδα – Πώς «μαγείρεψαν» τα στοιχεία για να φέρουν το lockdown

Δέλτα plus: Η νέα μετάλλαξη που «κλειδώνει» την Βόρεια Ελλάδα – Πώς «μαγείρεψαν» τα στοιχεία για να φέρουν το lockdown

Η πανδημία του κορωνοϊού δεν αναμένεται να φύγει σύντομα από την Ελλάδα, κυρίως λόγω του τρόπου με τον οποίο έχει αντιμετωπιστεί από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Ελλάδα έχει πλέον σχεδόν 1.000 περισσότερους νεκρούς από την Σουηδία, την χώρα που δεν επέβαλλε ποτέ lockdown και μέτρα.

Έτσι οι «ειδικοί» έχουν ξεκινήσει να μιλούν για την ανάγκη να υπάρξουν νέα μέτρα, με τον Νίκο Καπραβέλο, διευθυντή της β’ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου να υποστηρίζει ότι «πραγματικά αρχίζουμε και βιώνουμε τον εφιάλτη του περσινού Νοεμβρίου».

Στο στόχαστρο έχει μπει η Βόρεια Ελλάδα και κυρίως η Θεσσαλονίκη, η οποία πλέον ξεπέρασε σε κρούσματα την Αττική, την ώρα που στη χώρα εντοπίστηκαν οι πρώτες μολύνσεις από την υποπαραλλαγή της μετάλλαξης «Δέλτα».

Συγκεκριμένα, τα περιστατικά νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη ήταν 589, με τη συμπρωτεύουσα να παραμένει στο «κόκκινο», έναντι 554 κρουσμάτων της Αττικής (τα 169 στην Αθήνα), κατάσταση που προκαλεί σοβαρή ανησυχία στους ειδικούς, αφού η πίεση στο ΕΣΥ αρχίζει να γίνεται ασφυκτική, καθώς ο αριθμός των βαριά ασθενών με κορωνοϊό έφτασε στους 391 το προηγούμενο 24ωρο.

Βεβαίως μια πίεση που ασκείται στο ΕΣΥ γιατί η ίδια η κυβέρνηση έκλεισε τις ΜΕΘ, διότι έβγαλε σε αναστολή εργασίας χιλιάδες ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

«Τα κρεβάτια στις ΜΕΘ είναι γεμάτα γιατί μειώθηκαν, γιατί τις έκλεισαν, γιατί έχουμε σοβαρότατη έλλειψη προσωπικού, γιατί παραιτούνται, εκτός τ’ ότι μπαίνουν σε αναστολή», είπε χαρακτηριστικά ο γιατρός και πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ, Δημήτρης Γάκης.

Η μετάλλαξη Δέλτα plus φέρνει το lockdown

Την ίδια ώρα, έπειτα από στοχευμένους ελέγχους του ΕΟΔΥ, από τις 29/9 μέχρι τις 18/19, εντοπίστηκαν στη χώρα μας τα πρώτα δύο κρούσματα της «Δέλτα plus», της υποπαραλλαγής δηλαδή της μετάλλαξης «Δέλτα».

Συγκεκριμένα, από τον έλεγχο των 387 δειγμάτων, αναδείχθηκαν συνολικά 384 δείγματα με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος (Variants Of Concern – VOC) και όλα αφορούν στο στέλεχος «Δέλτα». Δύο εκ των στελεχών αυτών, αφορούν στο στέλεχος ΑΥ.4.2, τα οποία εντοπίστηκαν σε δείγματα κρουσμάτων στις Περιφερειακές Ενότητες του Κεντρικού και Νότιου Τομέα Αθηνών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Eίναι κατανοητό ότι οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα οδηγήσουν σε νέα μέτρα, όσο και εάν τα κυβερνητικά στελέχη διαβεβαιώνουν ότι η χώρα δεν θα ξανακλείσει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.