Οι νέες απαγορεύσεις είναι για εμβολιασμένους -Τέλος οι «ελευθερίες» σε αμιγείς χώρους-Στις 18:00 οι ανακοινώσεις

Ανατροπή! - Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να επιβάλλει απαγορεύσεις σε εμβολιασμένους

Οι νέες απαγορεύσεις είναι για εμβολιασμένους -Τέλος οι «ελευθερίες» σε αμιγείς χώρους-Στις 18:00 οι ανακοινώσεις

Ανατροπή της τελευταίας στιγμής με τα μέτρα τα οποία αναμένεται να επιβάλλει η κυβέρνηση λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, καθώς τα μέτρα θα αφορούν κυρίως του εμβολιασμένους!

Tα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα τις 18:00 από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ενώ στις 13:00 θα πραγματοποιηθεί η σύσκεψη των «ειδικών».

Ήδη στο pronews.gr σας είχαμε ενημερώσει ότι παρόλο που η κυβέρνηση κατηγορεί τους ανεμβολίαστους τα νέα μέτρα θα αφορούν την εστίαση, δηλαδή τους χώρους στους οποίους πηγαίνουν κυρίως οι εμβολιασμένοι.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η κυβέρνηση αναμένεται να πάρει πίσω τις «ελευθερίες» που έδωσε προσφάτως σε εμβολιασμένους, δηλαδή θα καταργηθούν οι αμιγείς χώροι χωρίς μάσκες, ενώ είναι πιθανό να επιβληθεί ωράριο στη διασκέδαση, αλλά και η υποχρεωτική μασκοφορία παντού και για όλους.

Τα μέτρα στην αρχή θα αφορούν τις λεγόμενες «κόκκινες περιοχές», δηλαδή κυρίως την Βόρεια Ελλάδα, όμως δεν αποκλείεται η επέκταση του μέτρου και στις «πορτοκαλί» περιοχές.

Αναλυτικά τα μέτρα που εξετάζονται

Για την ώρα, η κυβέρνηση αποκλείει το lockdown. Στο τραπέζι βρίσκεται και η πρόταση για περιορισμό του ωραρίου λειτουργίας εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης στις «κόκκινες» περιοχές ως τη 01.00 και τα περισσότερα test για τους ανεμβολίαστους.

Οι επιστήμονες έχουν σοβαρές ενδείξεις πως μεγάλο μέρος της αύξησης των επιδημιολογικών δεικτών που παρατηρείται το τελευταίο δεκαπενθήμερο, ενδέχεται να οφείλεται στη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, κάτι που επιβεβαιώνει απόλυτα το pronews.gr το οποίο τονίζει ότι οι εμβολιασμένοι επειδή δεν κάνουν τεστ αποτελούν υγειονομικές «βόμβες». Τα επιδημιολογικά πρωτόκολλα δεν τηρούνται με αυστηρότητα ούτε στην εστίαση, όμως, με περισσότερους ελέγχους το πρόβλημα εκεί μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο, όπως λένε. Στο «τραπέζι» των ειδικών μπαίνει και το μέτρο της καθολικής χρήσης μάσκας, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, αρχικά μόνο στις κόκκινες περιοχές.

Τα πρώτο μέτρο που εξετάζουν να εισηγηθούν οι επιστήμονες, είναι να επανέλθει στις επιβαρυμένες «κόκκινες» περιοχές είναι η χρήση της μάσκας στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους από το σύνολο των πολιτών. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου και στις «πορτοκαλί» περιοχές, εάν η κατάσταση εξελιχθεί επί τα χείρω.

«Όταν ο ιός κάνει πάρτι δεν γίνεται να μην επηρεαστούν και οι εμβολιασμένοι, οι οποίοι στα μεγάλα φορτία στην κοινότητα και μολύνονται και μεταδίδουν», σχολιάζει μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων.

Οπότε το μέτρο της λειτουργίας των αμιγών χώρων διασκέδασης χωρίς μάσκες και αποστάσεις, που δόθηκε πρόσφατα ως «προνόμιο» στους πολίτες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, κινδυνεύει πλέον με αναστολή.

Με την εξέλιξη της πανδημίας, δεν αποκλείεται να επηρεαστεί και η εστίαση, αν και είναι εφικτό με την τήρηση των μέτρων και με καλύτερους ελέγχους, να μην υποστεί περαιτέρω περιορισμούς, λένε οι «ειδικοί».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο καθηγητής Αλκιβιάδης Βατόπουλος, εξηγεί: «Εγώ πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει μαζική προσπάθεια τήρησης αυτών που λέμε μέχρι τώρα. Του εμβολιασμού, της χρήσης μάσκας και αποφυγή του συνωστισμού. Και τα self test να γίνονται πιο σωστά. Πιστεύω ότι σε πρώτη φάση πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτά που ισχύουν πιο σωστά. Γιατί αν μπούμε πάλι σε διαδικασία οριζοντίων μέτρων, εγώ συμφωνώ με την πολιτεία που λέει ότι τα οριζόντια μέτρα δύσκολα εφαρμόζονται και θα είναι πολύ καταστροφικά γενικά. Τώρα αν δεν τα καταφέρουμε, δυστυχώς, δεν έχουμε κάτι άλλο να κάνουμε», καταλήγει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.