ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μπάχαλο με τα πιστοποιητικά νόσησης: Ο ΕΟΔΥ αλλάζει τις ημερομηνίες λήξης ανεξέλεγκτα! – Έτσι «κλέβει» τους πολίτες

Νέα καταγγελία στο pronews.gr

Μπάχαλο με τα πιστοποιητικά νόσησης: Ο ΕΟΔΥ αλλάζει τις ημερομηνίες λήξης ανεξέλεγκτα! –  Έτσι «κλέβει» τους πολίτες

Το pronews.gr σας αποκάλυψε ότι ο ΕΟΔΥ άλλαξε ημερομηνία σε πιστοποιητικό νόσησης, «κλέβοντας» περίπου έναν μήνα «ελευθερίας» από μια γυναίκα η οποία είχε νοσήσει από Covid-19.

Τότε ο ΕΟΔΥ είχα αναφέρει σε επικοινωνία με την γυναίκα ότι οι ημέρες μετράνε από την ημέρα που βγήκε θετική και ότι δεν μπορεί να είναι παραπάνω από 180 μέρες!

Όμως το «επιτελικό κράτους» του Κ.Μητσοτάκη δεν τα έκανε μπάχαλο μόνο με την συγκεκριμένη γυναίκα, καθώς σύμφωνα με νέα καταγγελία στο pronews.gr ένας ακόμη πολίτης που είχε νοσήσει με Covid-19 είδε να αλλάζει η ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού του.

Μάλιστα όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ σε απαντητικό email που του απέστειλε «η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού εξαρτάται από επιστημονικά δεδομένα και θα καθορίζεται από τους αρμόδιους για την επαλήθευση σύμφωνα με τους εθνικούς τους κανόνες. Όταν ανακύπτουν νέα επιστημονικά δεδομένα, οι περίοδοι ισχύος του πιστοποιητικού για την εξαίρεση από τις ισχύουσες απαιτήσεις δημόσιας υγείας θα μπορούν να προσαρμοστούν».

Δηλαδή στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ΕΟΔΥ ρίχνει την «μπάλα στην εξέδρα» καθώς απάντησε με αοριστολογίες και δεν έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση, όπως συνέβη με την γυναίκα.

Τελικά τι ισχύει; Το πιστοποιητικό νόσησης έχει διάρκεια 180 ημερών μετά το πρώτο θετικό τεστ; Ή 180 ημέρες μετά την ανάρρωση; Και τελικά τι γίνεται με τον συγκεκριμένο πολίτη; Γιατί του βγάλανε όχι δύο αλλά τρείς διαφορετικές ημερομηνίες λήξης (2/11/21, 22/11/21 και 2/12/21);

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο ΕΟΔΥ αλλάζει ημερομηνίες στα πιστοποιητικά «κατά ριπάς» χωρίς πρώτα να ενημερώνει τους πολίτες.

Για του λόγου το αληθές δείτε τα πιστοποιητικά νόσησης με τις τρείς διαφορετικές ημερομηνίες:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.