Θ.Πλεύρης: «Κάνουμε ότι δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ – Θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από την Novartis»

«Τα πορίσματα που κάναμε, αξιολογούνται από τη Δικαιοσύνη»

Θ.Πλεύρης: «Κάνουμε ότι δεν έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ – Θα διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από την Novartis»

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή, για την κύρωση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του ελληνικού Δημοσίου, για την κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ανακοίνωσε την πρόθεση της κυβέρνησης να διεκδικήσει αποζημίωση για το ελληνικό Δημόσιο από τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis.

Τονίζοντας την αρχειοθέτηση των κατηγοριών έναντι πολιτικών προσώπων για ποινικές ευθύνες (πλην του Ανδρέα Λοβέρδου μέχρι σήμερα), ο κ. Πλεύρης χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis ως «σκάνδαλο κατευθυνόμενης συνταγογράφησης».

Απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «θα κάνουμε αυτό που δεν κάνατε εσείς, θα διεκδικήσουμε χρήματα από τη Novartis».

Επίσης, θα γίνουν και επαφές στις ΗΠΑ με βάση την απόφαση του Νιού Τζέρσεϊ. «Τα πορίσματα που κάναμε, αξιολογούνται από τη Δικαιοσύνη» δήλωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ήδη τα υπουργεία Υγείας, Οικονομικών και Δικαιοσύνης έχουν δρομολογήσει τις αντίστοιχες διαδικασίες, πρόσθεσε ο Υπουργός.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.