ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Ν.Δένδιας: Μπορούμε να εδραιώσουμε τη σχέση Ελλάδας – Σενεγάλης

Η ειδική αναφορά που έκανε στον Πρόεδρο Λεοπόλντ Σεντάρ Σανγκόρ

Ν.Δένδιας: Μπορούμε να εδραιώσουμε τη σχέση Ελλάδας – Σενεγάλης

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ, Νίκος Δένδιας διατύπωσε από το Ντακάρ ότι «μπορούμε να εδραιώσουμε τη σχέση Ελλάδας – Σενεγάλης ξεκινώντας σήμερα ένα νέο μεγάλο βήμα που θα μας πάει πολύ μακριά».

Κατά το χαιρετισμό του στη διάρκεια της τελετής ανοίγματος της ελληνικής πρεσβείας στο Ντακάρ ανέδειξε τη σημασία της Σενεγάλης στην Αφρική. «Καταλαβαίνουμε πόσο σημαντική είναι η Σενεγάλη στην Αφρική, όχι μόνο στη γαλλόφωνη Αφρική, αλλά στην Αφρική γενικότερα.

Και το γεγονός ότι η Σενεγάλη ασκεί την Προεδρία της Αφρικανικής Ένωσης είναι μια μεγάλη απόδειξη αυτού του συμπεράσματος» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών.

Επίσης, αναφέρθηκε στους δεσμούς της Ελλάδας και της Σενεγάλης, κάνοντας ειδική αναφορά στον Πρόεδρο Λεοπόλντ Σεντάρ Σανγκόρ. «Δεν ήταν μόνο ένας σπουδαίος Πρόεδρος της Σενεγάλης. Ήταν μεγάλος φιλέλληνας, φίλος των Ελλήνων» τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ειδική αναφορά έκανε ο υπουργός Εξωτερικών στην παρουσία των πρεσβευτών από την ΕΕ στην τελετή, δηλώνοντας χαρούμενος και συγκινημένος και τόνισε ότι η ΕΕ είναι ένα από τα πιο περήφανα επιτεύγματα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, διατύπωσε τη βούληση η Ελλάδα να διαδραματίσει τον δικό της «μικρό ρόλο στην εδραίωση της σχέσης μεταξύ της Σενεγάλης και της ΕΕ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.