Αδιανόητο: Έστειλαν στον Ζελένσκι τις ρουκέτες των RM-70 του ΕΣ – Aφοπλίζουν de facto τα νησιά;

Αδιανόητο: Έστειλαν στον Ζελένσκι τις ρουκέτες των RM-70 του ΕΣ – Aφοπλίζουν de facto τα νησιά;

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, αλλά σύμφωνα με ανώτατη πηγή του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στο φορτίο των όπλων και των πυρομαχικών που έστειλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο καθεστώς Ζελένσκι στην Ουκρανία για να τα χρησιμοποιήσει κατά των Ρώσων, περιλαμβάνεται μεγάλος αριθμός ρουκετών των 115 ρουκετοβόλων RM-70 που είχε προμηθευτεί η Ελλάδα από την πρώην Ανατολική Γερμανία, είναι ακριβώς αυτά που έχουν αναπτυχθεί στα νησιά και η Τουρκία απαιτεί την απομάκρυνσή τους!

Συγκεκριμένα από τις αποθήκες του Στρατού αφαιρέθηκαν χιλιάδες ρουκέτες των 122 χλστ. οι οποίες εστάλησαν μέσα στα κουτιά τους στην Ουκρανία!

Έτσι με μία κίνηση η κυβέρνηση πετυχαίνει να αφήσει με ελάχιστες ρουκέτες τα RM-70 και να έχει εν συνεχεία δικαιολογία να τα αποσύρει από τα νησιά!

Πρόκειται πραγματικά για ένα μακιαβελικό σχέδιο και δίνει μία εξήγηση για την ταχύτητα με την οποία κινήθηκαν όλοι οι παράγοντες!

Η αποστολή των ρουκετών ήταν σαφώς προσχεδιασμένη και να πούμε ότι δεν είναι ένα πυρομαχικό που αντικαθίσταται αφού μόνο η Ελλάδα τα χρησιμοποιεί από τις χώρας του ΝΑΤΟ και απαγορεύεται η προμήθειά τους από την Ρωσία λόγω των κυρώσεων.

Να σημειώσουμε ότι είχε αποφασιστεί πρόγραμμα αναβάθμισης αυτών των ρουκετών με την σχετική αξιολόγηση να την κερδίζει σερβική εταιρεία για να τα ανακατασκευάσει στην έκδοση G-2000. Η αρχική έκδοση των ρουκετών είναι η 9M28F με ακτίνα δράσης 20 χλμ. και οι Σέρβοι θα διπλασίαζαν το βεληνεκές τους.

Δεν ξέρουμε κατά πόσον έχει προχωρήσει η αναβάθμιση σε μεγάλους αριθμούς, αλλά θα μας ακουγόταν ανατριχιαστικό να παραδίδαμε εκσυγχρονισμένα πυρομαχικά των 122 χλστ.!

Το σημαντικότερο όλων: Ποτέ, μα ποτέ, δεν «χαρίζονται» τα πυρομαχικά τέτοιων όπλων για τον απλούστατο λόγο ότι… ποτέ δεν είναι αρκετά! Είναι ταχέως αναλώσιμα και δύσκολα αντικαθιστούμενα,

Το σημαντικότερο: Τα νησιά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς πυρομαχικά.

Σημειώναμε στο ρεπορτάζ της 4ης Οκτωβρίου 2020, όπου αποκαλύπταμε την τουρκική απαίτηση για απομάκρυνση των βαρέων όπλων από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου:

«Έχει υπογραφεί μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας στο Βερολίνο από τον σύμβουλο του Τούρκου προέδρου και εκπρόσωπό του, Ιμπραήμ Καλίν και την επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του Ελληνα πρωθυπουργού Ελένης Σουρανή, πρακτικό το οποίο αναφέρεται με ακρίβεια σε κατ’άρχήν αποδοχή συζήτησης για μερική αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου;

Όσο γι αυτούς που διατείνονται ότι «Δεν θα τολμήσει να το κάνει ο Μητσοτάκης» να θυμίσουμε ότι το ίδιο ακριβώς έλεγαν και για την συμφωνία των Πρεσπών: «Δεν θα τολμήσει να το κάνει ο Τσίπρας»…»

Και κάτι ακόμα: Δεν πρόκειται για ΑΚ-47 Καλάσνικοφ και μεταχειρισμένα RPG-18 μιας χρήσεως (και αυτά είναι ευρέως χρησιμοποιούμενα στον Ελληνικό Στρατό, αφού βάσει του δόγματος ο κάθε μάχιμος πρέπει να έχει και έναν τέτοιο εκτοξευτή στον οπλισμό του).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πρόκειται για όπλα μαζικής καταστροφής του αντιπάλου, μη κατευθυνόμενα και άρα μη ελεγχόμενα για το πού θα πέσουν! Φαντασθείτε να κτυπηθεί π.χ. μια ρωσική μονάδα στην Μαριούπολη και να εκτραπούν της τροχιάς τους ρουκέτες και να κτυπήσουν αμάχους και μάλιστα Έλληνες…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.